Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

“Ligurische Riviera“ en “Cinque Terre”: 8 dagen Italië

Wij geven u de kans om het Italiaanse “Dolce Vita” aan de Ligurische “Riviera di Levante” te ontdekken. „Mare e Monti”: deze mooie strook van de Ligurische kust behoort tot de meest schilderachtige landschappen ter wereld. Duik in het “Dolce far niente” en laat u betoveren door het veelzijdige en unieke landschap tussen zee en bergen. Het onaangetaste achter- land wordt gekenmerkt door met wijnranken bedekte hellingen, macchia-bossen en olijf- bomen. Het aantrekkelijke kustlandschap heeft levendige vissersdorpjes, kleine haventjes, natuurreservaten en talrijke kunst- en cultuurschatten en nodigt uit tot het ontdekken van typisch lokale producten. Tijdens deze reis beleeft u een unieke combinatie van kunst, cultuur, natuur en de Italiaanse keuken. 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Piotta (omgeving)

Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur. Richting Luxemburg (koffiestop). Daarna via Strassbourg naar Basel (vrij middag- maal onderweg), over Luzern en door de Gotthard tunnel naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

2e dag: Piotta (omgeving) – Chiavari

Ontbijt. Vertrek via de autosnelweg rich- ting Chiasso, Milano, Genova naar onze verblijfplaats. Vrij middagmaal onderweg. In de late namiddag aankomst in Chiavari. Een mooi 3-sterren hotel,dat slechts op een paar minuten van de strandboulevard en het stadscentrum gelegen is. De eige- naar zorgt met toewijding voor zijn gasten en tevens staat het hotel bekend om zijn voortreffelijke keuken. Na toewijzing van de kamers tijd om u op te frissen. Voor het avondeten trakteren wij u, op een aperitivo “alla dolce vita”. Neemt u de tijd ervoor, zoals de plaatselijke bevolking doet en geeft u zich over aan het “dolce far niente”! Avondmaal en overnachting.

3e dag: Moneglia en Sestri Levante

Na het ontbijt begeven we ons naar Chiavari en bezichtigen we het historisch centrum. We slenteren door de schaduw- rijke zuilengalerijen tot aan Villa Rocca en genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft. Vervolgens een korte rit met de bus naar Moneglia, de parel van de Golf van Tigullio. U ontdekt dit kleine juweeltje aan de Ligurische kust, met zijn mooi historisch centrum, omringd door heuvels bedekt met wijngaarden, dennen en kastanjebomen. Vrij middagmaal en bezoek aan Moneglia, de kerk van Santa Croce, het klooster en de kerk van San Giorgio. Vervolgens gaat u door naar het schilderachtige Sestri Levante, aan de Golf van Tigullio. Het voormalige vissersdorp staat bekend om zijn beide baaien: de prachtige “Baia del Silenzio” (Baai van de Stilte) en de “Baia delle Favole” (Baai van de Sprookjes), zo genoemd als eer- betoon aan de bekende Deense schrijver Hans Christian Andersen. Geniet van de bijzondere charme van dit kleine dorp en slenter langs de strandboulevard of door de “Caruggio” (voetgangerszone) met winkels, bars en verleidelijke specialiteiten winkels. In Sestri Levante heeft u de mogelijkheid om een olijfpers te bezichtigen waar wordt toegelicht hoe dit kostbare ”groene goud” gemaakt wordt. Aansluitend krijgt u de gelegenheid ervan de proeven. Terug met de autocar naar ons ver- blijfshotel. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Kunst & Cultuur in Genua

Na het ontbijt, vertrek naar Genua, in 2004 Europese culturele hoofdstad, dat één van de grootste historische centra van Europa heeft. “La Superba” (“De Trotse”), zoals Genua liefdevol door de Italianen genoemd wordt. We verkennen het indrukwekkende historisch centrum en zijn karakteristieke steegjes (“Caruggi”), Renaissance plei- nen met hun monumentale paleizen, die door UNESCO in 2006 tot wereld cultuur erfgoed verklaard werden. Genua straalt vandaag nog de rijkdom van de vroegere Europese handels metropole uit. Tijd voor het vrije mid- dagmaal. Vervolgens gaan we naar Piazza Dante, met het geboortehuis van Christoffel Columbus en de smalle steegjes met de karakteristieke “botteghe” – kleine win- keltjes, waarin we van kunstnijverheid tot “Ossobuco”, praktisch alles kunt vinden. Aansluitend bezichtigen we kunst- en cultuurschatten van Genua, zoals Palazzo Ducale en de prachtige kathedraal van San Lorenzo, Genuas indrukwekkendste en belangrijkste gebouw waarin meer dan 500 jaar stadsgeschiedenis weerspiegeld wordt. De wandeling voert u dieper het oude centrum in, waar u door een team van het Palazzo Imperiale voor een rond- gang door de Ligurische handwerkskunst uitgenodigd wordt. Hier wordt u van het verleden in het heden geleid en vervol- gens kunt u lokale producten proeven. Aansluitend eventueel nog de mogelijk- heid om te winkelen in de levendige Via XX Settembre. We sluiten onze dag af met nog een havenrondvaart (faculta- tief). Tijdens de boottocht kunt u de stad bewonderen die zich tegen de heuvels uit- strekt en door de “Lanterna” (vuurtoren) gedomineerd wordt. Terug naar ons hotel voor het avondmaal en overnachting.

5e dag: “Cinque Terre”

Ontbijt. Vandaag bezoekt u één van de mooiste delen van de Italiaanse Rivièra. Namelijk “Cinque Terre”, een schilderach- tige en rotsige kuststrook tussen Levanto en La Spezia. De naam verwijst naar 5 dorpjes die zich op een spectaculaire manier vastklampen aan de steile, hoge kliffen. Het omvat de dorpjes Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpen zijn naast hun fantastische ligging ook gekend voor hun authentieke sfeer, de wijnen en het zee- banket. Vrij middagmaal. We bezoeken Cinque Terre met de trein. Het spoor loopt vlak langs de kust over duizelingwekken- de hoogtes en door ontelbare tunnels en biedt een spectaculair uitzicht over de kliffen, de kust en de wijngaarden. Terug naar het hotel, tijd om u op te frissen en te genieten van een lekker avondmaal met voorafgaand een kleine demonstra- tie over de bereiding van de beroemde “Pesto Genovese” door de hotel chef en eigenaar Aldo. Overnachting.

6e dag: De mondaine badplaatsen Rapallo, Santa Margherita en Portofino

Na het ontbijt korte rit naar Rapallo en bezichtiging van de stad waar in 1922 het Internationale Verdrag tussen Duitsland en de Sovjet- Unie gesloten werd. Vervolgens naar Santa Margherita, een voormalig vis- sersdorp, gelegen aan de baai van de Golf van Tigullio tussen Portofino en Rapallo. Vrij middagmaal. Hier vindt u romantische plekjes en alles wat uw hart begeert. Vanaf Santa Margherita boottocht naar het mondaine Portofino, een van de schil- derachtigste plekjes aan de Ligurische kust. Portofino, dat diep in een inham ligt, heeft geen strand, maar is wereldbekend om zijn kleine, schilderachtige haven. Dit kleine vissersdorpje is door steile hellin- gen met olijfbomen, steeneiken, dennen- bomen en cipressen omringd. Ze vormen de omlijsting voor de lange gebogen rij van huizen in de karakteristieke Ligurische kleuren, die de blik trekken naar het cen- trale plein en de daar achtergelegen kerk. Na een korte wandeling naar de vuurtoren (ca. 15 min wandelen) kunt u genieten van het schitterende uitzicht. Vervolgens terug naar de haven waar de jet-set in de zomer samenkomt. Per boot terug naar Santa Margherita. Bezichtiging van dit kleine, exclusieve plaatsje, met zijn luxueuze winkels, cafeetjes. Terugreis per autocar van Santa Margherita naar het hotel in Chiavari, voor avondmaal en overnachting.

7e dag: – Piotta

Ontbijt. Kamers ontruimen, laatste inkopen doen in Chiavari, vrij middagmaal en valiezen laden om daarna de terugreis aan te vatten, over Italiaanse autowegen naar Chiasso en Piotta (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

8e dag: Piotta (omgeving) – St.-Joris-Winge

Ontbijt. Door de Gotthard tunnel naar Luzern en Basel. Langs Mulhouse naar Colmar, vrij middagmaal onderweg langs de autosnelweg. Daarna gaat het via Strassbourg naar Luxemburg, Arlon (halte) en over Namen naar St. Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL STELLA DEL MARE***

Het familiehotel ligt in het hart van Chiavari, vlakbij de strandboulevard. Het beschikt over eenvoudige, verzorgde kamers voorzien van douche en toilet, haar- droger, TV, minibar, airconditioning, WiFi en safe. De eigenaar bekommert zich persoonlijk om het welzijn van zijn gasten en het hotel staat bekend voor zijn goede keuken: een rijkelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds genieten we vooral van de typische Ligurische gerech- ten. De eigenaars en het personeel zorgen er voor een warm welkom en een vriendelijke service. 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 995.00
Vertrek: 
aan ons bureel om 06.00 uur

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 140,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van
het nodige comfort.
• Bekwame chauffeur en plaatselijke reisleider
• Verblijf op basis van halfpension vanaf de eerste
dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
• Welkomstdrink in het verblijfshotel
• Inkom voor het Nationale Park Cinque Terre
Treinrit Cinque Terre
Boottocht Santa Monterosso – Portovenere – La Spezia
Boottocht Rapallo - Portofino – Santa Margherita Ligure
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Middagmalen
Eventuele overige inkomgelden
Dranken en persoonlijke uitgaven
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media