Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Zo snel mogelijk wegwezen?

4 Dagen Romantische Strasse

Romantische route – een naam die een belofte inhoudt! De oudste en meest bekende toeristische route van Duitsland is de Romantische Strasse. Van Würzburg tot Füssen loopt deze 350 kilometer lange route door een schilderachtig landschap met prachtige natuur en bijzondere oude steden. U komt ogen tekort bij de steeds weer wisselende en betoverende uitzichten. Tijdens deze reis bezoeken we uiteraard de stad Würzburg en andere schilderachtige steden zoals Bad Mergentheim en Creglingen. Wie deze route volgt, wordt rijkelijk beloond. U verblijft in het plaatsje Markelsheim, in de gemeente Bad Mergentheim aan de Romantische Strasse. Het plaatsje wordt omzoomd door wijngaarden en sinds 1096 wordt er hier al wijnbouw gepleegd. Er zijn dan ook diverse mogelijkheden om te genieten van een heerlijk glas wijn in dit idyllische plaatsje. Ons uitstekende hotel ligt in het centrum van het plaatsje en vormt de perfecte uitvalsbasis om de Romantische Strasse te ontdekken.

Reisprogramma

1e dag: Sint-Joris-Winge – Würzburg – Markelsheim

Na ons vertrek om 06.00 u aan ons bureel rijden we richting Köln (koffiepauze) Limburg a/d Lahn en Frankfurt naar de belangrijkste bisschops- en universiteitsstad Würzburg. Na het vrije middagmaal bezoeken we hier de voornaamste bezienswaardigheden zoals de voormalige bisschoppelijke residentie, de St.-Kiliansdom, de Mainbrücke met de barokke heiligenbeelden, de Marienbergvesting. Nadien nemen we Romantische Strasse er nog wat vrije tijd en daarna naar ons hotel te Markelsheim voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag: Bad Mergentheim – Weikersheim

Na het lekkere ontbijt brengen we een bezoek aan Bad Mergentheim, dat prachtig gelegen is aan de rivier de Tauber. Deze voormalige residentiestad van de grootmeesters van de Duitse Orde heeft een internationale reputatie als kuuroord met geneeskrachtige bronnen. Het prachtige aangelegde kuurpark is absoluut een bezoek waard. Vele historische gebouwen zijn uitstekend bewaard gebleven, zoals de munsterkerk St. Johannes en het raadhuis op de markt, die omzoomt wordt door fraaie vakwerkhuizen en een barokpaleis. Na het middagmaal in ons hotel (2 gangen) bezoeken we het residentiaal slot van Weikersheim. Nog wat rondkuieren in de slottuin of het centrum en daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Creglingen – Rothenburg a/d Tauber

Na het ontbijt rijden we door een prachtige natuur naar Creglingen, bekend om zijn gotische Herrgottskirche (facultatief) en het vingerhoedmuseum dat we bezoeken. Daarna rijden we door naar Rothenburg a/d Tauber waar we het middagmaal gebruiken. Deze 12de stad is één van de hoogtepunten van deze reis, u proeft er zo de sfeer van de middeleeuwen. Ze wordt omringd door een goed bewaarde stadsmuur. Verder zijn er nog vele bezienswaardigheden, zoals het stadhuis, prachtige stadspoorten, schilderachtige vakwerkhuizen en imposante kerken. We maken een stadswandeling en aansluitend heeft u vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan door de smalle straatjes van het romantische Rothenburg. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag: Markelsheim – Wertheim – Sint -Joris-Winge

Goed uitgeslapen en genoten van een lekker ontbijt laden we de valiezen. Voor we huiswaarts keren maken we nog een tocht met de “Gelben Wagen” tijdens deze rondrit gaat u nog veel te weten komen over de wijnbouw in deze streek. We eindigen dan ook nog met een proeverij van enkele wijnen met spek en brood. Nadien gaat het via de Duitse autowegen en nog een tussenstop naar ons bureel te Sint-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Hotelinformatie

HOTEL LOCHNER WEINSTUBE ***

Om deze prachtige streek te verkennen is Flair Hotel Weinstube Lochner de uitvalsbasis bij uitstek. In dit gezellige hotel staat een huiselijke sfeer centraal en word je door het personeel op je wenken bediend. De kamers bieden het nodige hedendaags comfort. Ook in het restaurant word je verwend. Of het nu gaat om regionale specialiteiten of internationale gerechten, de kwaliteit is steeds gegarandeerd

Algemene informatie

Prijs: 
€ 435.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 60,00

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien
van het nodige comfort
Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de
laatste dag ontbijt
Ervaren chauffeur en reisleider
Tocht met “Gelben wagen”, kasteel Weikersheim
Vingerhoed museum
Toeristentaks en BTW

Niet Inbegrepen

Middagmalen tijdens de heen en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis- en/of annulatieverzekering
Inkomgelden indien niet inbegrepen

Afbeeldingen

© Copyright 2020 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media