Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

La Coupole en de Opaalkust: 2 dagen Frankrijk

Saint-Omer, een gezellig Frans stadje dicht bij de West-Vlaamse heuvels, niet ver en zeker de moeite waard! Daarom starten we met een bezoek aan de stad Saint-Omer, waar elk gebouw een eigen verhaal kent, zo ontdekken we het stadhuis en het grote stadspark en via de laatste restanten van de vestingwal gaat het naar de grootste Onze Lieve Vrouw kathedraal uit de regio. Nog even genieten op een terras van een lekker pintje of waarom geen picon. Op ons programma staat ook “La Coupole”. We gaan deze enorme bunker binnen en ontdekken de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 1944 bouwde het Duitse leger La Coupole om V2-raketten, Hitler’s geheime wapens waarmee hij Engeland wilde verwoesten, te lanceren. Tegenwoordig is het een modern museum waar de historische en wetenschappelijke uitdagin- gen aan bod komen, van de bezetting tot de ruimtevaart. Overnachten doen we in het Hotel Ibis centrum*** ideaal gelegen om ’s avonds nog een stapje in de wereld te zetten, slechts op wandelafstand van de kathedraal en de grote markt. 

Reisprogramma

1e dag: Sint Joris Winge – Saint-Omer

Vertrek om 07.00 uur aan ons bureel en via autosnelweg richting Brussel, Gent, Kortrijk en Rijsel naar St.-Omer. Onderweg houden we nog eventueel een sanitaire stop. Bij aankomst wacht ons een lekkere koffie of thee met een croissantje. Daarna bezoek van deze prachtige stad en de kathedraal. Het is door de eeuwen heen steeds weer verrijkt. De gids leidt u van het hofje van de kathedraal tot de stadsmuren in het park om de winkelstraten, markt- pleinen en stadspaleizen te tonen van de stad die in de Middeleeuwen tot over de grenzen heen bekend was. De Notre-Dame kathedraal is in de gotische stijl die men

alleen langs de Schelde vindt. Binnen ont- dekt u de rijke inrichting: het astrolabium, orgelbuffet, schilder- en beeldhouwkunst (kruisafneming van Rubens, graftombes). Nu wordt het tijd om een lekkere maaltijd te nuttigen. Daarna een treinritje door het pittoreske landschap tussen Arques en Lumbres, tijdens dit tochtje kom je alles te weten over de geschiedenis van het dal van de Aa met de pittoreske landschappen en de grote papierfabrieken. Liefhebbers van oude treinen, instappen maar want je maakt een reisje in de stijl van de jaren-50 met een rood-beige Picasso-treintje. Nog wat tijd om een gezellige taverne binnen te stappen en genieten van de plaatse- lijke ambachtelijke biertjes uit de streek.

Naar ons verblijfshotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting. Nog niet moe, geen probleem, ontdek “Saint-Omer by night “!

2e dag: Saint-Omer – La Coupole – Cap Gris Nez – Cap Blanc Nez – Sint Joris Winge

Na het lekkere ontbijtbuffet, laden we de valiezen en rijden we naar “La Coupole”, een onderaards complex in de Franse gemeente Helfaut. We gaan deze enorme bunker binnen en ontdekken de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In 1944 bouwde het Duitse leger La Coupole om V2-raketten, Hitler’s geheime wapens waarmee hij Engeland wilde ver- woesten, te lanceren. Tegenwoordig is het een modern museum waar de historische en wetenschappelijke uitda- gingen aan bod komen, van de bezetting tot de ruimtevaart. Middagmaal in de streek van Saint-Omer. Voor we naar huis rijden staat er nog een mooie tocht langs de Opaalkust op het programma. Eerst rijden we over de heuvels en dan duikt de zee opeens op. Voor ons ligt het kanaal, één van de meest bevaren waterwegen ter wereld. Bij mooi weer zien we de kust van Engeland. We rijden langs kleine oude vissersplaatsjes en maken een stop bij Cap Griz Nez of Cap Blanc Nez. Daarna via Calais, Duinkerke, De Panne naar Oostende, Gent (avondstop), Brussel naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst voorzien om 20.00 u. 

Hotelinformatie

HOTEL IBIS SAINT-OMER CENTRE***

Het hotel ligt in het centrum van Saint-Omer, tussen het stadhuis en de kathedraal. De kamers zijn praktisch en modern uitgerust met een tweepersoonsbed, een bureau, internet, een tv met alle belangrijke zenders en een badkamer. Gratis Wifi. Ontbijtbuffet met vers gebakken brood, gebak en een breed scala aan fruit, vleeswaren, kaas, eieren, regionale producten, ontbijt- granen enz. De kok serveert ons graag een 3-gangen avondmaaltijd met verse producten. Een*** hotel met een ideale ligging ! 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 245.00
Vertrek: 
om 07.00 uur aan ons bureel

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 29,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Verblijf op basis van volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Ontbijtbuffet en 3-gangen middag- avondmaal met 1 drankje
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristisch treintje
Toegang La Coupole
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Dranken indien niet inbegrepen
Persoonlijke uitgaven
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media