Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Musikantenparade in Tirol: 8 dagen Oostenrijk

Het geliefde Tirol is decor van een spetterende Musikantenparade. Optredens van topar- tiesten in combinatie met het prachtige Alpenlandschap, mooie uitstappen en Oostenrijkse gastvrijheid vormen de ingrediënten van deze schitterende reis. U verblijft in het “Hotel Paichmair” De leuze van de hoteleigenaars, de familie Geiger luidt dan ook “vakantie is puur plezier”! Gezelligheid is troef waar elke avond vooraanstaande artiesten zoals Rita en Andreas, Die Mayerhofner of de Zillertaler Vagabunder, die Geigerin ... optreden. We ver- blijven in het kleine dorpje Uderns, een ideaal uitgangspunt voor onze uitstappen. Genieten is hier de boodschap ! 

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Uderns

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Duitse en Oostenrijkse autowe- gen naar onze verblijfplaats Uderns in het Zillertal. Gebruikelijke stops onderweg. Kamerverdeling, avondmaal en begroe- tingsdrank Aansluitend film voorstelling over het Zillertal. Overnachting.

2e dag: Dorpswandeling – Oldtimer Tractorrit

Na een heerlijk ontbijtbuffet kunt u Uderns al wandelend verkennen. Het dorp is de zonnigste en breedste plek van het Zillertal en kenmerkt zich door haar lan- delijk karakter. De gids vertelt u interes- sante wetenswaardigheden en neemt u mee naar onder andere de Pankrazberger Wallfahrtskirche. Na het vrije middagmaal maken we een rondrit door de omgeving met een oldtimertractor. Na terugkomst in Uderns is het tijd voor een gezellige Kaffeejause waarbij het gebak uiteraard niet ontbreekt. Na het verzorgd avond- maal, begin van de Pachmairs Zillertaler Musikantenparade met het show trio Hochtirol. Overnachting.

3e dag: Alm-wandeling en/of Stoomtrein

Ontbijt. Deze dag kunt u vrij besteden. De mooie omgeving in het Zillertal leent zich uitstekend voor een Alm-wandeling. Vrij middagmaal of halverwege de middag kunt u genieten van een Kaffeejause met gebak. Waarom niet eens een ritje met de stoomtrein door het Zillertal (facultatief). Vanavond kunt u in het hotel genieten van een smaakvol grillbuffet en vervolgens tre- den bekende sterren van de volksmuziek live voor u op. Overnachting.

4e dag: Tiroler boerderijen - Rattenberg

Na het ontbijtbuffet rijden we richting Kramsach, waar het openluchtmuseum van de Tiroler boerderijen gelegen is. Met een vleugje nostalgie kunnen de boerde- rijen met hun charmante details worden gezien als indrukwekkende getuigen van deze verdwenen cultuur. (facultatief) In het grootste Tiroolse openluchtmuseum zijn traditionele alpine boerderijen ver- zameld. Na ons bezoek gaat het richting Kramsach, waar we aan het merkwaardige kerkhof een bezoek brengen. De bijzon- derheid hiervan zit hem in het wonder- lijke opschrift van de vijftig grafkruisen, waaronder echter niemand begraven ligt. Aansluitend rijden we naar Rattenberg, het kleinste en oudste stadje van Tirol met z’n vele bijzondere gebouwen. Vrij middagmaal. Wilt u een souvenir meene- men dan vindt u in de werkplaatsen van de glasslijpers zeker iets van uw gading.

Terug naar ons hotel waar we genieten van een lekker Zillertaler avondbuffet. Daarna mogelijkheid om een concert bij te wonen van de plaatselijke Musikkapelle in de vernieuwde Waldfesthalle. Overnachting.

5e dag: Vipeteno

Na weer een lekker ontbijt richting Italië. In het bij velen geliefde Vipeteno is het goed shoppen, wat rond slente- ren en waarom geen terrasje doen ? Na het vrije middag- maal keren we terug. In Uderns is het tijd voor weer een gezellige Kaffeejause met gebak. Na het avondmaal kunt u genieten van een sprankelend optreden van de tv-ar- tiesten Rita und Andreas. “Die stimmen aus dem Zillertal” Overnachting.

6e dag: Tuxertal – Zillertaler buffet- en Tiroler avond

Ontbijbuffet. Vandaag maken we een mooie rit door het Zillertal. We bereiken het mooie dorpje Finkenberg gelegen aan het begin van het Tuxertal. Van hieruit vatten we onze wandeling aan naar de Teufelsbrucke, deze houten brug spant zich over de diep uitgesneden klamm. We rijden verder het Tuxertal in tot het dorpje Hintertux, gelegen op een hoogte van 1500m. Na het vrije middagmaal krijgen we de gelegenheid om met de kabelbaan de Hintertuxer Gletscher te bestijgen tot op een max hoogte van 3.250 m (facul- tatief). Op de terugweg nog een halte in het liefelijke dorpje “Mayrhofen”. Terug naar ons hotel voor een lekker Zillertaler Buffet en daarna een originele Tiroler Heimatabend met de D’Alpler und den Zillertaler Vagabunden. Overnachting.

7e dag: Kitzbühler Alpen Panorama rit

Na het ontbijt een prachtige tocht rondom de Kitzbuheler Alpen, naar de Achensee meer bepaald Pertisau. Het is het grootste meer van Tirol en ingesloten tussen de prachtige bergketens van de Karwendel, de Rofan en het Sonnwendgebirge. Vrije tijd en vrij middagmaal. Mogelijkheid om met de boot te varen (facultatief). Terug naar ons hotel voor nog een lekker avond- maal Muziek en dansavond met Mario K. Overnachting.

8e dag: Uderns – St.-Joris-Winge

Nog gesterkt door het ontbijt en mooie herinneringen aan deze muzi- kale reis, valiezen laden en huiswaarts via Oostenrijkse en Duitse autowegen. Onderweg houden we nog de gebruike- lijke stops. Aankomst voorzien aan ons bureel omstreeks 20.00 uur. 

Hotelinformatie

HOTEL: “PACHMAIR”****

Hotel Pachmair wordt al meer dan 500 jaar door de familie Geiger beheerd en ligt op een rustige locatie in het schilderachtige dorp Uderns in het Zillertal. De comfort kamers zijn ingericht in traditionele alpine stijl en beschikken over bad/douche, wc, haardroger, Flat-tv met satelliet ontvangst, safe en telefoon. De meeste hebben balkon. Het heeft een spa met een verwarmd buitenzwembad, sauna’s, een Whirlpool, een stoombad en 3 infraroodcabines. Gratis Wifi in de openbare ruimtes. Een uitstekende keuken, ’s morgens een ontbijtbuffet en elke avond keuzemenu met voor- gerecht, hoofdgerecht, salade- en dessertbuffet. De dranken (bier, wijn, frisdrank) tijdens avondmaal inbe- grepen. De eigenaars zullen er alles aan doen om u het zo aangenaam mogelijk te maken. Dit hotel is gekend voor zijn muzikale omlijstingen. Hun motto is dan ook “Vakantie is puur plezier!” 

Algemene informatie

Prijs: 
€ 769.00
Vertrek: 
aan ons bureel omstreeks 06.00uur

Boeken

Het spijt ons, deze reis is volzet en kan u niet meer boeken

Toeslagen

énpersoonskamer: + € 65,00 of € 126,00 (in een
tweepersoonskamer toch individueel gebruik)

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Bekwame chauffeur en reisleider
Drank tijdens het avondeten in het hotel (Bier, wijn, frisdrank)
Ontbijtbuffet met sektbar
Elke avond keuzemenu met voorgerecht, hoofdge- recht, salade en dessertbuffet
Vrij gebruik van Relax-Badecenter
Deelname Pachmairs-Zillertaler Musikantenparade- programma (wijzigingen voorbehouden)
De uitstappen volgens het programma
Toeristentaks

Niet Inbegrepen

Dranken (uitgezonderd bij het avondmaal in het hotel)
Persoonlijke uitgaven
Stoomtrein,boottocht en inkomgelden
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media