3 dagen Duitsland “Odenwald” Adventsreis

Het Odenwald is een schitterend natuurgebied, gelegen ten zuiden van de steden Frankfurt en Darmstadt en tussen de rivieren Rijn, Main en Neckar. Het is een heuvelachtige, bosrijke streek met ook prachtige panoramapunten en schilderachtige stadjes en dorpjes met mooie vakwerkhuizen. Het is tevens een streek van sagen en legenden met als hoofdfiguur Siegfried de Drakendoder uit het Nibelungenlied. De afwisseling van historie met het mooie landschap, pittoreske stadjes met tijdens de adventtijd feeëriek verlichte vakwerkgebouwen en monumenten, maakt van het Odenwald een uitgelezen bestemming om er enkele dagen in door te brengen.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint Joris Winge – Darmstadt – Mossautal/Güttersbach
Vertrek aan ons bureel om 07u00 en via de Duitse snelwegen met onderweg een kleine tussenstop komen we rond 12.00u. aan in de stad Darmstadt. Hier staat een gezellige kerstmarkt op het marktplein voor het indrukwekkende kasteel. Van hieruit is het slechts enkele stappen tot de winkelstraten met de shoppingcentra Boulevard en Luisencenter. Vrije tijd op in deze gezellige stad naar hartenlust te winkelen. In de late namiddag rijden we langs de ‘Bergstrasse’ verder naar Mossautal en bereiken we ons ***Hotel Haus Schönblick in Mossautal-Güttersbach. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.
2e dag: Miltenberg -Michelstadt – Erbach
Na het ontbijtbuffet rijden we door de schilderachtige valleien van het Odenwald naar Miltenberg en brengen daar een kort bezoek aan dit pittoreske plaatsje met zijn talrijke vakwerkhuizen. We bezoeken er ook de kunsthandwerkmarkt in het stedelijke museum. Nadien rijden we naar Michelstadt dat als één van de mooiste stadjes met vakwerk van het Odenwald mag genoemd worden. We bewonderen het lieftallige stadhuis en houden vrije tijd op de kerstmarkt. In de namiddag rijden we naar Erbach en brengen hier eerst een bezoek aan de rijke collecties van het grafelijke kasteel dat een schitterend decor vormt voor de plaatselijke kerstmarkt bij valavond. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
3e dag: Güttersbach – Bonn – Königswinter
Na het ontbijtbuffet verlaten we het hotel en het Odenwald en rijden over de Duitse snelwegen naar Bonn. Hier schepen we in voor een sfeervolle rondvaart op de Rijn tussen Bonn en Königswinter, opgeluisterd door aan deze periode van het jaar aangepaste muziek; aan boord is er een groot aanbod aan spijs en drank. Nadien bezoeken we tot in de vooravond de stemmige kerstmarkt van Bonn. Nadien keren we over de Duitse snelwegen naar ons bureel te Sint Joris Winge. Aankomst omstreeks 20u30

HOTEL: HAUS SCHÖNBLICK***
Het familie hotel is zeer rustig in een zijvalleitje te midden van het Odenwald gelegen. Bijna alle kamers zijn per lift bereikbaar of gelijkvloers gelegen en beschikken over een moderne badkamer met douche, toilet en haardroger, flatscreen-tv en Wifi. Sommige kamers hebben ook een balkon. De keuken wordt gekenmerkt door regionale gerechten, fijn en eigentijds bereid. ‘s Morgens ontbijtbuffet en driegangen avondmaal met saladebuffet. De wellnessruimte, 2 sauna’s, een infraroodcabine, een jacussi zijn vrij te gebruiken

Inbegrepen

Reis gebeurt per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Half pension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
Toeristen Taks
Ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gangen menu met saladebuffet.
Alle voorziene uitstappen uit het programma
Boottocht op de Rijn

Toeslagen

Eenpersoonskamer: + € 20,00

Niet inbegrepen

Middagmalen
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

  • Vertrek: 18/12/2020
  • Terugkomst: 20/12/2020
  • 26 plaatsen beschikbaar
€ 259.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.