7 dagen Oostenrijk Stuben met Almabtrieb in Steeg

Klein maar fijn, dat is de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. De meest westelijke deelstaat van Oostenrijk ligt tussen de Bodensee en de Arlberg. Hij staat bekend om zijn veelzijdige natuur, prachtige cultuurlandschappen en een leuke mix van oude en moderne architectuur. Dit dal is een ideale uitvalbasis voor onze prachtige uitstappen. Onze verblijfplaats Stuben is gelegen op de flanken van de Arlberg, waar u naar hartenlust kan genieten van de mooie omgeving. Vergeet dan ook niet de Almatrieb waar geloei in de verte, rinkelende koebellen en versierde hoofdtooien deel van uit maken. Een boerentraditie dat feestelijk gevierd wordt. Het hotel “Aprés Post / Albona & Jachthuis“ en de familie Brändle staan garant voor een aangename en zorgeloze vakantie! Dus dit wordt een geslaagde en onvergetelijke vakantie!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint-Joris Winge – Stuben
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur. Via Duitse autowegen gaat het richting Oostenrijk. Met de nodige stops onderweg voor het vrije ontbijt en middagmaal. In de vooravond bereiken we onze verblijfplaats Stuben. Na de kamerverdeling, avondmaal en overnachting.
2e dag Stuben omgeving
Na het ontbijt kennismaking met het hotel en omgeving of vrije tijd. ‘s Middags worden we verwend met een welkomstcocktail en een lekker middagmaal. Daarna volgt een verkwikkende wandeling met onderweg het nodige “gletscherwasser” en genieten we van het prachtige uitzicht, de gezonde Alpenlucht.Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting
3e dag: Almabtrieb in Steeg
Vandaag gaan we op weg naar de kleurrijke Almabtrieb in Steeg. Middagmaal te Steeg.  Vandaag wordt de terugkeer van het vee uit de bergweiden uitbundig gevierd. Vanaf 13.15 uur begint het festival in de feesttent met muziek van de fanafareband Steeg. De dieren zijn prachtig uitgedost met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes. Dit mogen we ons zeker niet laten ontgaan. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
4e dag: Dornbirn – Rappenlochschlucht – Rolls Royce
Na het ontbijt gaat het door het Klostertal naar Dornbirn. Een bijzondere ervaring is gegarandeerd een wandeling door deze 2 kloven, Rappenloch en Alploch. We brengen vanmorgen een bezoek aan het Rolls Royce museum met duizend historische wagens. Middagmaal te Dornbirn, waarna bezoek aan deze stad. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
5e dag: Silvretta
Na het ontbijt rijden we naar het naburige Bundesland Tirol, doorheen een mooi stukje natuur. Via het Stanzertal, de Trisannabrucke en het Paznauntal naar het Silvretta-massief. Vanaf Galtür klimmen we langs een romantische weg naar de Kops Stausee één van de mooiste plekjes van de Silvretta. Middagmaal en daarna gaat het verder naar de Bielerhöhe op 2036 m hoogte, waar zich de Silvretta Stausee bevindt. Nagenietend van al dat natuurschoon gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
6e dag: Bregenzerwald
Ontbijt. In de voormiddag maken we een prachtige rondrit doorheen het mooie Bregenzerwald. Na het middagmaal in de omgeving van Lochau, van waaruit men een prachtig uitzicht heeft op de Bodensee gaat het verder naar het schiereiland LIndau en we maken er een boottocht naar Bregenz, de hoofdstad van Vorarlberg. Nog wat vrije tijd en daarna naar Stuben terug voor het avondmaal en overnachting.
7e dag: Stuben – Sint Joris Winge
We genieten nog een laatste keer van het lekkere ontbijt alvorens huiswaarts te keren. Met de nodige stops onderweg voor de vrije maaltijden. Aankomst aan ons bureel voorzien om 20.00 uur.

HOTEL: “ APRÈS POST ****”
Alle kamers beschikken over bad/ douche en toilet, haardroger, kabel-tv, radio en een telefoon. Verder ook over lift, diverse restaurants, zonneterras, zwembad, stoombad, 2 sauna’s en infraroodcabine. ‘s Morgens rijkelijk ontbijtbuffet en ‘s avonds 3-gangen keuzemenu met uitgebreid saladebuffet

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt
Alle uitstappen vermeld in het programma
Toeristentaks
Boottocht Bregenz – Lindau
Toegang Rolls Royce museum

Toeslagen

Eenpersoonskamer: +50,00 €

Niet inbegrepen

Maaltijden heen- en terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden indien niet inbegrepen
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

  • Vertrek: 10/09/2020
  • Terugkomst: 16/09/2020
  • 20 plaatsen beschikbaar
€ 785.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.