Kies uw datum

Kies hieronder de periode wanneer u graag weg zou willen gaan.

Kies uw bestemming

Kies hieronder het land waar u graag naartoe zou willen gaan.

Semogo

Het Italiaanse Nationaal Park Stilfserjoch maakt deel uit van één van de grootste beschermde natuurgebieden van de Alpen. Het park werd genoemd naar de Passo dello Stelvio/ Stilfserjoch, dit is de hoogst begaanbare bergpas in de Alpen. Deze pas betekent voor Italië, wat de Col du Galibier of de Mont Ventoux betekent voor Frankrijk. Deze prachtige regio is voor velen nog een onbekende streek maar wel uitermate geschikt om mooie uitstappen en wandelingen te maken. Deze reis zit boordevol variatie en verrassingen. We maken kennis met Como en zijn meer, we sporen met de Bernina Express en beklimmen de Stilfserjoch. Ontdek hier samen met ons de prachtige natuur en bergwereld van de Alpen. Vergeet ook niet dat er veel inbegrepen is o.a. alle uitstappen: boottocht op het Comomeer, treinrit met de Bernina Express, wijnkelder bezoek en proeverij, wijn bij de maaltijden op onze verblijfplaats. Genieten van deze prachtige Alpenstreek door op ontdekkingsreis te gaan met de Rhätische Bahn !!

Reisprogramma

1e dag: St.-Joris-Winge – Piotta

Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel richting Luxemburg, Strassbourg, Basel. Verder door naar Luzern en de St.Gotthard tunnel naar ons hotel in Piotta (omgeving). Avondmaal en overnachting. De nodige haltes worden gehouden voor de vrije maaltijden.

2e dag: Piotta (omgeving) – Semogo

Na het ontbijt vertrekken we via Lugano en Chiasso naar Como. Het drukke Como heeft een rijke geschiedenis en beschikt over heel wat bezienswaardigheden... Een wandeling naar het hart van het oude stadscentrum voert ons naar het Piazza del Duomo. De prachtige kathedraal behoort tot de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië. Verder langs pittoreske dorpjes aan het Como meer naar Tremezzo, waar we de overzetboot nemen naar Bellagio. Door de fraaie ligging en de bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook wel ‘de Parel aan het Comomeer’ genoemd. Middagmaal. Het historische oude centrum met zijn steile straatjes maakt een bezoek buitengewoon charmant. In de namiddag nemen we de overzetboot naar Varenna en rijden we verder langs het Como meer richting Sondrio en Tirano naar ons hotel in Bormio (Semogo), onze verblijfplaats voor de komende dagen... We worden er begroet door de familie Lazzeri met een welkomstdrink, daarna Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Cancano – Torri di Fraele

Ontbijtbuffet. Vandaag starten we de dag met een spectaculaire rit naar het meer van Cancano, de weg erheen klimt in verschillende haarspeldbochten naar de Torri di Fraele (1952m) en daar begint onze wandeling naar het meer van Cancano. Lekker genieten in deze prachtige natuur !! De idyllische plaats voor een barbecue! De hotelfamilie gaat ons hier weer verwennen met een lekkere maaltijd en laat u hun gastvrijheid ontdekken. Kortweg het wordt een prachtige uitstap. Avondmaal en overnachting in ons hotel

4e dag: Stelvio – Stilfserjoch

Na ons ontbijtbuffet maken we kennis met het grootste van de zes nationale parken van Italië, namelijk het nationaal Park Stelvio, waar steenbokken, gemzen en herten thuishoren. De uitzichten op de hoge bergen en de eeuwige sneeuw en gletsjers zullen hier uw leven lang bijblijven. We rijden de bekende bergpas op, Passo delle Stelvio. We moeten 20 km klimmen en 39 haarspeldbochten nemen om een hoogte van 2757m te bereiken. Stelvio is het grootste van de eerst opgerichte Italiaanse nationale parken en wordt meermaals aangedaan bij de Ronde van Italië. Tevens genieten we hier van prachtige uitzichten op de Ortler Alpen. Na het middagmaal, dat we gebruiken in volle natuur en verzorgd wordt door onze hoteleigenaars, rijden we verder om wie het wenst met de kabelbaan de Monte Livrio te bestijgen (3174m). (facultatief) Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Bernina Express

Na weer een lekker ontbijtbuffet, maken we een unieke rit met de “Bernina Express”. Vooreerst brengen we een kort bezoek aan een bekende wijnkelder waar we een rondleiding krijgen, de nodige uitleg erbij en afsluiten met een proeverij. Daarna gaan we naar Tirano voor een kort bezoek aan de kerk en gebruiken we ook het middagmaal in een plaatselijk restaurant. Na het middagmaal wordt het hoogtijd om op de historische trein te stappen voor een rit van 2,5 u. Tijdens deze rit krijgen we de onvergetelijke vergezichten en de wondere bergwereld te zien. Het eindpunt wordt het mondaine St.-Moritz. Via de Forcolapass terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Arnago – Baita Campo

Na het ontbijtbuffet. rijden we tot Arnago en vanaf hier kunnen we een gemakkelijke wandeling starten richting “Baita Campo”. In deze berghut wacht ons een typische maaltijd. We krijgen verschillende gerechten geserveerd en dit met de bijhorende wijn en grappa en dit alles overgoten met aangepaste muziek. Een onvergetelijke middag! Na een korte wandeling voor degene die dat wensen, nemen we de autocar en via de Passo di Foscagna (2291m) naar het taksvrije Livigno, het centrum wordt gekenmerkt door de autovrije voetgangerszone waar we onze laatste inkopen doen. Een mooie afsluiter voor deze dag! Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Semogo – Chur – Baldersheim

Na het ontbijtbuffet, valiezen laden en met nog mooie herinneringen in onze gedachten, vatten we de terugreis aan. We houden nog een halte in Chur. De oudste stad van Zwitserland leeft niet enkel van zijn verleden maar de hoofdstad van de Graubünden bruist van leven en cultuur met zijn talijke festivals, cafés, clubs, musea, kathedraal, grote warenhuizen en boetieks. Wie het oude Chur wil ontdekken kan mee met onze reisleider een stadswandeling maken. Na het middagmaal gaat het richting Basel en Baldersheim (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

8e dag Baldersheim (omgeving) – St.-Joris-Winge

Na het ontbijt rijden we via Colmar, Strassbourg en Luxemburg naar ons bureel te St.Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 19.00 uur. De nodige haltes worden onderweg gehouden voor de vrije maaltijden. 

Hotelinformatie

HOTEL: “MIRAVALLE“

Dit zeer aangename hotel is gelegen in een prachtige vallei tussen Bornio en Livigno te Semogo/Valdidentro op 1463m hoogte en te midden van het nationaal Park “Stilfserjoch”. Het hotel beschikt over een receptie, een ruime lobby-bar, een mooi ingericht restaurant, piano-bar. Vrij gebruik van wellness-centrum met sauna, stoombad, jacuzzi. Solarium mits betaling. Fitnessruimte. Internetaansluiting. Lift. Verzorgde kamers voorzien van badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, satelliet-TV, safe. Sommige kamers beschikken over een balkon. Voortreffelijke maaltijden met typisch Italiaanse gerechten: ’s morgens een rijkgevuld ontbijtbuffet en ’s avonds een verzorgd 3-gangenmenu bediend aan tafel met een gevarieerd saladebuffet. De familie Lazzeri biedt z’n gasten een warme gastvrijheid. Het gaat er weer gezellig aan toe gaan !

Algemene informatie

Prijs: 
€ 965.00

Boeken

Er zijn nog plaatsen voor deze reis. Klik hier om te boeken

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 136,00

Inbegrepen

Reis per **** touristclass autocar voorzien van het
nodige comfort
• Bekwame chauffeur en reisleider
• Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de
laatste dag ontbijt
Alle uitstappen voorzien in het programma
Wijn, water bij alle maaltijden op onze verblijfplaats
inbegrepen.
Boottocht Comomeer – Bernina express – wijnproeverij
toeristentaks

Niet Inbegrepen

Middagmalen heen en terugreis
Inkomgelden indien niet inbegrepen
Dranken heen en terugreis
Reisannulatieverzekering

Afbeeldingen

© Copyright 2019 Violettacars.be - Alle rechten voorbehouden - Website door RSJ Media