Geschiedenis

Violettacars is reeds 67 jaar een begrip in de reiswereld.

Daarom een woordje uitleg over de geschiedenis van ons familiebedrijf. Het begon allemaal in 1946 toen Maurice en Germaine per fiets startten met het verhandelen van boter en eieren op de markt. In de jaren’50, terwijl Germaine een kruidenierswinkeltje runde, reed Maurice met een kleine bestelwagen, gekocht van hun “luttele” spaarcentjes, goederen ophalen en leveren. Beide hadden de microbe van het handeldrijven en met mensen omgaan in het bloed. Zij hadden een druk leven, dag in dag uit maar werken, doch af en toe werd er toch ook genoten van het leven. In het weekend werden in de bestelwagen zetels gezet en reden ze met enkele goede vrienden en klanten een dagje of weekendje weg. Daar de belangstelling om te reizen begon te groeien, kochten ze een nieuwe bestelwagen, maar dan eentje met vensters en zetels, een VW-busje met 8 plaatsen. Vanaf nu organiseerden ze hun eerste meerdaagse reizen naar Nederland en Duitsland. De belangstelling van meerdere mensen om mee te reizen groeide, er kwam dus een periode om te kiezen, het kruidenierswinkeltje of zich toeleggen op het organiseren van reizen. Het tweede werd gekozen, een nieuwe maar een grotere autocar werd gekocht en er werd in 1958 voor de eerste maal een meerdaagse reis georganiseerd naar Lourdes. Het zou de eerstkomende jaren de reis bij uitstek worden. Zelfs nu na zoveel jaren, nog steeds een uitblinker uit ons reisprogramma. Niet te vergeten, in het hotel “Christ-Roi” zijn we in 2020 reeds 62 jaar klant.
 
Er moest nog een firmanaam gekozen worden voor het mini bedrijfje van Germaine en Maurice. En daar waren ze het snel over eens. Het zou Violetta cars worden, want beiden hadden in de tijd de film gezien van “violettes impériales” waarin het liedje opdook dat gezongen werd door Luis Mariano “L’amour est un bouquet de violettes”. De melodie was van Francis Lopez op een tekst van Mireille Bracey. Door hun dag dagelijkse inzet en hard werken, groeide het bedrijfje uit tot een volwaardig autocarbedrijf met eigen reisprogramma en trouwe klanten. In 1982 namen Ludo en Guido, hun zonen het bedrijf over. Onder hun beleid maakte de meerdaagse reizen nog verder hun opgang en wordt er ondertussen door gans Europa gereden met een moderne vloot van autocars. Ludo en Guido rijden ook zelf met de autocar en hebben zo een heel nauwe band met hun klanten zodat ze vlot kunnen inspelen op hun wensen. In hun kantoor geven zij en Twiggy vakkundig advies, ongestaafd op jaren ervaring.Tevens dragen onze chauffeurs hun steentje bij om het welslagen van uw reis. Met deze ervaring hebben wij een cliënteel opgebouwd die kwaliteit, de inzet, de vriendelijkheid en de kennis van onze chauffeurs en medewerkers weet te appreciëren. Nog even dit: Zonder onze trouwe klanten, chauffeurs, bediende en medewerkers zou het ons ook niet lukken, daarom zijn wij, hun daar ook zeer dankbaar voor.
 
“Wij houden onze zaak graag klein in omvang, maar groot in service en met nog een toekomst vol plannen, een gemotiveerd personeel en een service met een hart voor reizen staan wij graag voor u klaar…”

Deroost Ludo & Guido 
 

Brochure aanvragen

Wenst u graag een papieren brochure te ontvangen?

Vul dan onderstaand formulier in om een gratis exemplaar te ontvangen.