2 dagen Nederland ” Magische Glow ” in Eindhoven

Met GLOW wordt de sterke band die Eindhoven heeft met licht geaccentueerd. Sinds 1870 kwam de luciferindustrie op gang en in 1891 vestigde Philips er een gloeilampenfabriek. Daarmee vormde de stad een bron van licht voor de hele wereld. Eindhoven wordt niet voor niets Lichtstad genoemd. GLOW geeft vorm aan het DNA van Eindhoven. Eindhoven mag van oudsher de lichtstad zijn, nu is het de stad van Technologie, Design en Kennis, en vooral de combinatie daarvan. Met licht laten we dat op een magische en toegankelijke manier zien. In 2020 vieren we met het 15de jaar de jubileumeditie met als thema: Urban Skin. We verklappen niet te veel, dit moet je simpelweg met je eigen ogen zien!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Eindhoven
Vertrek om 09.00 uur. We rijden vandaag recht naar ons hotel voor de kamerverdeling. Nadien gaan we met onze gids op stap om het centrum te verkennen. Vrij middagmaal in het centrum en deze namiddag krijgt u shopping tijd of kan u op eigen gelegenheid het Van Abbe museum bezoeken. Om 16.00 uur wordt iedereen terug in het hotel verwacht voor een 3-gangenmaaltijd want om 18.30 gaan we genieten van” Eindhoven in Glow”, Een lichtshow met lichtkunstprojecten die we via een bepaalde wandelroute en een gids gaan bewandelen en genieten van dit lichtspektakel. Moet je gezien hebben ! Nadien gaat het terug naar ons hotel voor overnachting.
2e dag: Eindhoven – St-Joris-Winge
Ontbijtbuffet, valiezen laden en te voet naar het centrum van de stad, naar de plek waar Gerard Philips in 1891 de eerste Philips gloeilamp maakte. 125 Jaar innovatie en ondernemerschap. In dit oude fabriekje, tonen oud-personeelsleden je op enthousiaste wijze hoe Philips van een ambitieus jong bedrijf uitgroeide tot een wereldspeler op het gebied van consumentenelektronica, verlichting en gezondheid. Een streekverkenning per autocar brengt ons tot aan het DAF museum. Hier nemen we een broodjesmaaltijd. Daarna ontdekken we een fraai dorpsplein, winkeltjes , een garage uit de jaren ‘30, een replica van het kantoor van de Van Doorne´s en een gezellig café. Op de benedenverdieping maken we kennis met de veelzijdigheid van DAF-producten. Meer dan 90 jaar innovatieve transportoplossingen. Als afsluiter nog een tas koffie en stuk vlaai en keren we van hieruit huiswaarts. Aankomst voorzien aan ons bureel te St-Joris-Winge om 19.00 uur.

Sandton Eindhoven Centre ***
Centraal gelegen en toch goed bereikbaar in Eindhoven . Het Sandton Eindhoven Centre is in 2018 verbouwd tot een hotel met een gezellige lounge, een stijlvol restaurant en prachtige comfortabele kamers. Daarnaast kunt u gebruik maken van het uitgebreid ontbijtbuffet, wifi (gratis) in het hele hotel en de nieuwe gym. Het hotel ligt op loopafstand van het Parktheater, het Centraal Station, het Beursgebouw en het beroemde Van Abbe museum. Een smaakvol hotel ideaal gelegen !

Inbegrepen

Vervoer per touristclass **** autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur
Plaatselijke gidsen
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal (3-gangenmaaltijd) tot de laatste dag middagmaal (broodjes) + Toeristen Taks
Bezoek Philipsmuseum
Bezoek DAF museum met koffie en stuk vlaai

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 46,00

Niet inbegrepen

Middagmaal 1e dag
Dranken en persoonlijke uitgaven
Toegang Van Abbe museum (13€ p.p. toegang in 2019)

Reisinformatie

  • Vertrek: 07/11/2020
  • Terugkomst: 08/11/2020
  • 43 plaatsen beschikbaar
€ 265.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.