ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

2D Giethoorn – Orchideeënhoeve

Een leuk stukje Nederland !

Nederland staat bekend om zijn bloemen, kaas, molens, dijken, klompen en mooie dorpjes en steden. Giethoorn of  haar bijnaam “Hollands Venetië” hebben ze te danken aan het aangezicht van het dorp. Aan de oevers van de kilometers lange grachten bevinden zich schilderachtige riet gedekte boerderijen, die met het wandelpad zijn verbonden door karakteristieke bruggetjes. Tevens maken we er ook kennis met het eeuwenoude Elburg, met zijn historische binnenstad en haven. Staphorst met zijn grote boerderijen met rieten daken en de bevolking die trouw gebleven is aan de mooi klederdracht en aan de religieuze tradities staat ook op ons programma. Vergeten we dank ook niet de Orchideeën Hoeve die uitgegroeid is  tot de grootste tropische trekpleister van Europa: de Orchideeëntuin, het Amazone Regenwoud, de Lorituin, de Vlinder Vallei, de ‘Zwevende’ Bloementuin, …. Je wordt er meegezogen in een sprookjesachtige bloemenwereld ! Een leuk reisje met verschillende aspecten !

 

1e dag: St-Joris-Winge – Staphorst – Giethoorn – Zwartsluis

We vertrekken om 06.00 uur aan ons bureel richting Staphorst met een koffiestop onderweg. Bekend vanwege de klederdrachten en de ramen met felgroene luiken en felblauwe raamdorpels, tevens is er de bevolking trouw gebleven  aan hun mooie klederdracht en aan hun religieuze tradities. We maken er kennis met de streek van Staphorst, het nationaalpark de Weerribben, de rieten daken, bezoek aan de Staphorster boerderij….   En dit met de nodige uitleg van een plaatselijke dame in klederdracht. Aansluitend vervolgen wij onze weg naar het wereldberoemde Giethoorn, ook wel het ‘Venetië van het Noorden’ genoemd. ’s Middags genieten we van een lekkere broodmaaltijd. De smalle grachten en vele bruggetjes zijn het visitekaartje van Giethoorn. Een boottocht door het dorp is dan ook de perfecte manier om met de charme en nostalgie van dit dorp kennis te maken.  Daarna krijgt u nog  vrije tijd om rond te kuieren langs de diverse winkeltjes, galerijen, kroegen of misschien genieten van een lekker drankje op het één of ander terrasje. Na deze leuke dag zakken we af naar het hotel in Zwartsluis, waar we inchecken en genieten van een live cooking dinnerbuffet. Overnachting.

2e dag: Zwartsluis – Elburg – Luttelgeest – St.-Joris Winge

Na een heerlijk ontbijt rijden we naar het oude stadje Elburg.  We maken er samen met onze gids een prachtige stadswandeling door het historisch Elburg, met zijn uniek rechthoekig stratenplan, omringd door prachtige wallen, visrijke  grachten  en delen van de oude stadsmuur. Na nog wat vrije tijd gaat het richting Luttelgeest naar de Orchideeënhoeve waar we in het sfeervolle restaurant beginnen met het middagmaal, bestaande uit een broodmaaltijd.  Waarna we de wondere wereld van vlinders, Lori’s (kleurrijke regenboogpapegaaien) en orchideeën met een plaatselijke gids ontdekken! Met een rondleiding haalt u alles uit uw bezoek. Zijn passie, de tuinen, de dieren en interessante weetjes staan centraal in deze tour door de tropen, en ruimt alle fabeltjes uit de weg en laat u op een andere manier kijken naar de 25.000 m2 tropenflora en fauna.  We krijgen zelf nog tijd om er even nog rond te kijken of een drankje te nuttigen alvorens de dag hier af te sluiten. Na dit bezoek keren we huiswaarts. Via de verschillende autowegen en met nog een gebruikelijke stop onderweg komen wij omstreeks 19.30 aan ons bureel te St.-Joris Winge.

Hotel : “Zwartewater ****”

Ideaal gelegen aan de rand van het plaatsje Zwartsluis en  beschikt over comfort kamers die voorzien zijn van twee enkele box spring bedden, telefoon, radio, tv en een compleet uitgeruste badkamer met douche, toilet en haardroger. Uiteraard is er gratis WiFi zodat u onbeperkt kunt internetten en mailen. ’s Morgens kan u er genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds van  een verrassende live-cooking dinner-buffet. Er is een terras aan het water waar u kan genieten van een verfrissend drankje. Hun leuze luidt : Verwend worden aan het water !

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal.

Bekwame chauffeur en reisleider

Heerlijk ontbijtbuffet ’s middags 1e dag broodmaaltijd – 2e dag verzorgd middagmaal en  ’s avonds live cooking dinnerbuffet

Gratis Wifi

De uitstappen volgens het programma

Inkomgelden : Staphorster boerderij

Orchideeënhoeve

Boottocht Giethoorn

Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer +25,00 €

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma

Annulatie en/of bijstandsverzekering

 

Reisinformatie

€ 327.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.