Vrijdag 24 mei zal ons kantoor gesloten zijn!

2D Kerst Moezelvallei

De Moezelvallei is een klassieker en zo kort bij huis, slechts enkele uurtjes rijden en we bevinden ons te midden van wijngaarden, schilderachtige dorpjes en de slingerende Moezel. Dit is een authentiek stukje Duitsland waar je kan genieten van de gastvrijheid van zijn inwoners, zijn talrijke wijnranken, lekker genieten op het een of ander terrasje of restaurantje van de traditionele gerechten, drankjes, de ontelbare wijnkelders en eeuwenoude burchten  enz…. Een stukje Moezel waar gezelligheid troef is ! Wij gaan tijdens deze reis een bezoek brengen aan het Mosel land museum, genieten van een bezoek aan een wijnboer met de nodige uitleg en proeverij. Ook even verblijven in de stad Cochem en een panoramische route volgen langs de Moezel richting Koblenz. Waar je tevens tijdens deze periode reeds de Kerstsfeer kan opsnuiven

 

 

1e Dag : St.-Joris Winge – Ernst

Vertrek aan ons bureel 07.00 uur en via Duitse autowegen en de nodige stop naar Ernst. Waar we een bezoek brengen aan het Mossellandmuseum een unieke tentoonstelling over het oudste wijngebied van Duitsland, namelijk de wijnbouw aan de Moezel. Men gaat er u laten zien onder welke barre omstandigheden het zware werk in de steile wijngaarden werd uitgevoerd, zowel het bewerken van de grond in het voorjaar als het spuiten met zware rugsproeiers van koper als het oogsten met grote metalen bubbelbaden. Als het bewonderen van de originele wijnbereidingsprocessen van het persen en het fermentatieproces tot het bottelen van de flessen. Een leerrijk bezoek. Daarna begeven we ons naar het fraai gelegen Cochem, dat één van de populairste plaatsje is aan de Moezel. Vrij middagmaal en vrije tijd om rond te kuieren langs de kerstmarkt. We sluiten af met nog een bezoek aan het Wijnhuis’ Haxel ‘is een klein, jong en dynamisch wijnhuis. We worden er verwelkomt in hun ‘Rieslingstuben’ waar we gaan proeven en de nodige uitleg krijgen over hun lekkere wijnen. Stilaan tijd om terug af te zakken naar ons hotel te Ernst, waar we gaan inchecken en genieten van een lekker avondmaal en verdiende nachtrust.

2e dag : Ernst – Koblenz – St.-Joris Winge

Na het lekkere ontbijt begeven we ons langs een panoramische weg naar Koblenz waar we een stadswandeling maken met onze gids, genieten van de sfeer op de Kerstmarkt en er tijd maken om het vrije middagmaal. In de late namiddag rijden we terug huiswaarts en worden we verwacht omstreeks 20.00 uur aan ons bureel.

Hotel : Pollmanns *** Ernst

Dit *** hotel Pollmanns is reeds in handen van de tweede familiegeneratie en wie anders dan zij weten hun gasten op een gastvrije manier te ontvangen. De kamers zijn voorzien van een complete badkamer met douche en wc en tv. Gratis Wifi. 0De baas zelf staat achter het fornuis en zal ervoor zorgen om uw smaakpapillen te verwennen met ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangen menu met seizoensgebonden gerechten. Tevens beschikt het hotel over een Wellness waar u kunt uitrusten in de Finse sauna, het stoombad en het solarium. Gastvrijheid wordt hier met een hoofdletter geschreven!

 

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Op basis van Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt

Bezoek Mossellandmuseum

Bezoek en proeverij wijnboer

Toeristentaks

Toeslagen

  • Eenpersoonskamer : + 20,00€

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma

Middagmalen

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 215.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.