2daagse Jachtfeest & ten huize Planckaerts

Houffalize, gelegen aan de rivier de Ourthe, schitterend gelegen in een heuvelachtige omgeving en echt een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar rust en natuur. We gaan hier dan ook overnachten in Vayamundo het vakantieverblijf van Houffalize. Wat gaan we op deze twee daagse reis ontdekken. Saint-Hubert, waar al eeuwenlang het grote woud van Saint-Hubert een toevluchtsoord voor wilde dieren is en een paradijs voor jagers. Lang geleden verscheen in dit mythische bos een hert met een lichtend kruis tussen zijn gewei voor een nobele jager, genaamd Hubert. Het hert zou deze jager bekeerd hebben en zo ontstond de legende van St. Hubert. Verder krijgen we een nieuwe kijk op herten, vroeger ook wel ‘vlees des Konings’ genoemd. (Het koninklijke hof behield zich het recht op hun jacht). Tevens gaan we ook langs bij de gekende familie Planckaert. Christa, de moeder des huizes is alom bekend voor haar gastvrijheid. Het was dan ook in de eerste plaats haar grote droom om ooit mensen te mogen ontvangen en hen onder te dompelen in de familiale sfeer die haar zo nauw aan het hart liggen. Eindigen doen we in Durbuy, een klein middeleeuws stadje, dat de tand des tijds goed heeft doorstaan. Het kasteel boven op een rotspartij straalt romantiek uit en omgeven door heuvels en bossen lijkt het « kleinste stadje ter wereld » tegen alles bestand. We beëindigen dan ook de reis met nog een bezoek aan “Confiturerie Saint Amour”

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Saint-Hubert – Houffalize
Vertrek aan ons bureel om 06.45 uur richting Saint-Hubert voor de feesten. Waarvan af 09.00 u verschillende activiteiten plaats vinden onder andere optreden van folkloristische groepen, met jachthoornblazers, jagers van de Compagnons van St. Hubert en Vaandelzwaaiers. Na de mis is er omstreeks 11.00 u de traditionele uitreiking van gewijd brood en het zegenen van de dieren op het kerkplein. De plechtigheid wordt gevolgd door een ambachtsmarkt met diverse animaties en met de mogelijkheid tot het proeven en kopen van lokale producten. Vrij middagmaal en via een toeristische route rijden we naar ons hotel te Houffalize. Kamerverdeling en wilddiner, een 4-gangenmaaltijd inclusief dranken (wijn, water, frisdranken, bier) waarna overnachting.
2e dag: Bastogne – Durbuy – St-Joris-Winge
Na het lekkere ontbijtbuffet rijden we richting Inzofalle een prachtig gebied aan de rand van het Ardense woud in de provincie Luxemburg. Het ligt tussen de vallei van de Lesse en de Ourthe in het dorpje Nassogne. Hier brengen we een bezoek aan de hertenboerderij, waar men de natuurlijke charme behouden heeft, dankzij het natuurlijke decor en de mooie landschappen. Behalve herten leven op de hertenboerderij “Inzofalle” ook pauwen, zeldzame minikoetjes van het ras Dahomey, rustieke Duitse heideschapen de Heidschnuck, kippen en een pony. Naast een uitleg over de hertenfokkerij kunnen desgewenst onderwerpen zoals de jacht, agrarisch natuurbeheer, dierenwelzijn en biologische landbouw aan de orde worden gebracht. Voor onze maaltijd stoppen we ten huize Planckaert, waar Christa, de moeder des huizes ons belegde broodjes serveert. Na deze maaltijd gaat het verder richting Durbuy, een korte rondgang en een bezoek aan “Confiturerie Saint Amour”. Ontvangst met een korte film over het maken van jam. Men maakt hier verder ook een breed scala van honing, kruiden, speciale bieren, aperitieven, likeuren, snoepgoed, brood kruiden, kruidenextracten tot kruidenthee. Tevens ook producten voor lichaamsverzorging. Van hieruit wordt de terugreis ingezet. Verwachte thuiskomst in St-Joris-Winge om 18.00 uur.

Vakantiecentrum “Vayamundo***“Houffalize Het vakantiecentrum is rustig gelegen in de Ourthevallei, in het hart van de Ardennen Het hotel beschikt over 300 moderne kamers met het nodige comfort. ’s Morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds nemen we een 4-gangen wildmenu met bediening aan tafel. Natuurlijk is er nadien nog een gezellige bar waar u kan nagenieten van deze prachtige dag of nog wat tijd doorbrengen in het zwembad. Genieten is de boodschap!

Inbegrepen

Vervoer per touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Hotel op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal 4-gangen menu inclusief dranken. (Wijn, water, frisdranken, bier) tot laatste dag middagmaal (belegde broodjes)
Bezoek hertenboerderij
Bezoek confituur Saint Amour + Toeristen Taks

Toeslagen

Eenpersoonskamer : 16.00€ (max 4 kamers)

Niet inbegrepen

1ste dag middagmaal
Dranken en persoonlijke uitgaven
Reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

  • Vertrek: 03/11/2020
  • Terugkomst: 04/11/2020
  • 10 plaatsen beschikbaar
€ 225.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.