3 Dagen Frankrijk Champagne – Ardenne

De Haute-Marne in de Champagne-Ardenne ligt langs de “Autoroute du Soleil” tussen de Champagne streek en de Bourgogne in. Op het Plateau van Langres ontspringen verschillende rivieren zoals de Seine, de Marne, de Aube en de Maas. Langres is ook de geboortestad van de Franse schrijver, filosoof en kunstcriticus Diderot. Geschiedenis, ambachten en niet te vergeten aan de Haute-Marne in de Franse regio Champagne- Ardenne, kent men fantastische producten en specialiteiten. Proef de Franse keuken en geniet van een glas champagne!

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: St-Joris-Winge – Lac du Der – Chaumont
Vertrek om 07.00 uur. Via Luxemburg, Metz, Nancy gaat het richting Lac du Der voor het middagmaal. Daarna maken we een boottocht op het meer en een eerste verkenning van de regio. Naar ons hotel Terminus-Reine *** te Chaumont voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.
2e dag: Chaumont – Nogent – Langres – Chaumont
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan “Fromagerie Germain” waar we kennis maken en proeven van de ware ambassadeur van Langres, zijn kleine kaasje, mooi geel of oranje van kleur. Na het middagmaal en daarna rijden we met het toeristische treintje langs de citadel en doorkruisen de stad binnen de muren om een indruk te krijgen van het burgerlijk, militair en religieus erfgoed. De late namiddag maken we kennis met Musée de la Coutellerie met meer dan 10.000 hand gesmede bestekken uit de unieke collectie van de 18e eeuw tot op heden. Vandaag de dag richt de productie zich op een combinatie van “knowhow” en de nieuwste technologie, een vaardigheid die we niet mogen missen. Naar ons hotel “Terminus-Reine”*** voor avondmaal en overnachting.
3e dag: Chaumont – Orges – St-Joris- Winge
Na het ontbijt koffers laden en gaat het richting Orges, naar “Du Moulin de la Fleuristerie”. Hier gaan we kennis maken met de productie van bloemen Haute Couture. Tijdens ons bezoek aan de molen zullen wij de geschiedenis van de site, het nog in werking zijn van het waterrad en haar activiteiten, de technologie en de ambacht van het maken van een bloemen accessoire ontdekken. Na dit bezoek is het tijd voor ons middagmaal in Colombey-les-Deux-Eglises, hier woonde Generaal de Gaulle, hij ligt er ook begraven.  We sluiten af met nog een bezoek aan een wijngaard met een proeverij.  Van hieruit gaat het helaas weer huiswaarts. De thuiskomst is voorzien rond 21.00 uur

HOTEL: TERMINUS-REINE ***
Het hotel is gevestigd in een mooi gebouw in het hart van Chaumont. De kamers zijn ingericht in warme kleuren met houten vloeren en meubilair en zijn voorzien van een minibar, tv en een complete badkamer met bad/douche. Het gastronomisch restaurant serveert regionale gerechten. ’s Morgens een Frans continentaal buffet en ’s avonds een drie-gangen menu. Vele toeristen kunnen dit hotel waarderen.

Inbegrepen

Vervoer per touristclass autocar met het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Volpension vanaf de eerste dag middagmaal tot de laatste dag middagmaal
Musée de la Coutellerie
Boottocht
Toeristische trein + Toeristische Taks
Kaasmakerij
Moulin de la Fleuristerie
Bezoek wijn champagneboer (rekening houdend met de druivenpluk)

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 60,00

Niet inbegrepen

Ontbijt heenreis en avondmaal terugreis
Dranken en persoonlijke uitgaven
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

  • Vertrek: 18/09/2020
  • Terugkomst: 20/09/2020
  • 36 plaatsen beschikbaar
€ 399.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.