ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

3d Troyes en Champagne

De wijnstreek van de Aube schittert door zijn hoogstaande en beroemde wijnen. Het klimaat en de zon resulteren in een goudkleurige en sprankelende wijn namelijk champagne. Hier vindt u geen grote champagnehuizen maar kleine familiebedrijven met een grote passie voor wijn. De Aube bezit ook zijn champagneroute, honderden kilometers staan u toe deze wijnstreek te ontdekken alsook het erfgoed van de typische dorpjes. Op ons programma staat dan ook een bezoek aan Troyes, de middeleeuwse stad met de schitterende brandglasramen, champagne ontdekken en proeven bij twee champagnehuizen staat natuurlijk ook op ons programma en gaan er op bezoek bij de grootste Franse President, Charles de Gaulle. Bij ons laatste champagnehuis bezoek
staat er een “Menu du Vigneron” op ons programma een leuke afsluiter van deze Aube reis.

 

1e dag : Sint-Joris Winge – Troyes

Vertrek omstreeks 06.00 uur aan ons bureel.  Via Charleville-Mézières en Rethel (koffiestop). Langs Reims en Sommesous naar Troyes. Bij aankomst in het charmante Troyes trekken we het oude centrum in voor het vrije middagmaal. Nadien verkennen we de binnenstad met haar prachtig vakwerkhuizen en pittoreske straatjes. We wandelen langs het Museum voor Moderne Kunsten en de kathedraal St-Pierre-et-St-Paul, die niet minder dan 1500 m2 loodglasramen bevat. Verder ontdekken we geplaveide straatjes en pleinen met scheve woningen uit de renaissance. In de schaduw van de puntgevels leiden waterspuwers ons van de ene kerk naar de andere. We bezoeken het Maison de l’Outil, een fraai vakwerkhuis dat een historisch erfgoed herbergt: 10 000 oude werktuigen die per beroep of per soort zijn gegroepeerd en 20 000 boeken en zeldzame geschriften. In de late namiddag kunt u uw ontdekkingstocht op eigen houtje voortzetten en een terrasje meepikken. Daarna naar ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

2e dag : Troyes – Colombey – Essoyes – Ville-sur-Arce – Troyes

Na een heerlijk ontbijtbuffet rijden we via Vendeuvre-sur-Barse naar Bar-sur-Aube op de rechteroever van de Aube. Bezoek aan de 12e eeuwse St-Petruskerk met tegen de gevel de “halloy”, een houten galerij die in de middeleeuwen fungeerde als markthal. Verder naar Colombey-Les-Deux-Eglises, woonplaats en laatste rustplaats van Generaal De Gaulle .Bezoek (facultatief) aan zijn huis “La Boisserie”. Middagmaal in restaurant La Grange du Relais. Langs Bayel en Clairvaux naar Essoyes. Bezoek aan de Espace des Renoir (facultatief), een museum opgedragen aan de geniale impressionist  Pierre-Auguste Renoir. Wandeling in dit pittoreske dorpje aan de Ource met vele houten woningen. Bezoek aan het kerkhof met het graf van Renoir. Langs Landereville naar Ville-sur- Arce. Bezoek aan het Champagnehuis Chassenay d’Arce en proeverij van 3 champagnes. Terug naar Troyes waar we genieten van een lekker  avondmaal en overnachting.

3e dag : Troyes – Chamery – Laon – St-Joris Winge

Ontbijtbuffet . Over de autoroute des Anglais naar Epernay en Chaméry, gelegen in “la Montagne de Reims” Bezoek aan het Champagnehuis Lallement en proeverij. Middagmaal “Menu du Vigneron”, opgediend in regionale klederdracht. Nadien naar Reims, vrije tijd in de buurt van de kathedraal. Daarna huiswaarts via St Quentin en Valenciennes naar Sint Joris Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20u30

 

HOTEL GOLDEN TULIP ****
Het hotel is gelegen in Troyes-Barberey in een rustige omgeving. U wordt er hartelijk verwelkomd door hun toegewijd en zorgzaam personeel. De
kamers zijn voorzien van een complete badkamer met bad/douche en wc, flatscreen tv en airco. Gratis Wifi. In het restaurant worden regionale
gerechten met zorg bereid. Elke ochtend een ontbijtbuffet en ’s avonds word er een typisch traditioneel 3-gangen menu geserveerd.

Inbegrepen

Reis per ****touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Ervaren chauffeur en reisleider
Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag middagmaal.
Alle vermelde rondritten voorzien in het programma
• Twee bezoeken met champagneproeverij
• Toegang “La Boisserie” generaal de Gaulle
• Menu du Vigneron
• Bezoek Maison de L’Outil

Toeslagen

Eénpersoonskamer : + 76,00 €

Niet inbegrepen

Middagmaal eerste dag
Inkomgelden indien niet inbegrepen
Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 475.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.