Vrijdag 24 mei zal ons kantoor gesloten zijn!

3D Weinbergnacht

Hoogte punt van de reis “Weinbergnacht te Bad Dürckheim:
een groot wijnproeverijevenement in de open lucht

Ontdek samen met ons het fantastische landschap, de geschiedenis van het Saarland en Rijnland-Palts. Uniek op deze reis is de  Weinbergnacht , een groot wijnproeverijevenement in de open lucht en het hoogtepunt van de Bad Dürkheimer Wijnavonden. Meer dan 6 kilometer door de rijkelijk verlichte Dürkheimer-wijngaarden van Michelsberg naar Römervilla zijn 112 wijnen van 28 wijnmakers beschikbaar om te proeven. Verschillende cateraars vullen het wijnaanbod aan met eten bij 21 eetkraampjes langs de schilderachtige route. Tevens tijdens deze reis staat de stad Saarbrücken en Bad Dürkheim, de Völklingen Hütte en nog veel meer op ons programma.

REISPROGRAMMA

1e dag : Sint-Joris Winge – Saarbrücken – Bad Dürkheim

Vertrek aan ons bureel om 06.30 uur en via het Groot Hertogdom Luxemburg naar de universiteitsstad Saarbrücken, het politieke, economische en culturele centrum van Saarland. We brengen een bezoek aan deze stad met zijn vele gezichten. De oorlog en de bouwstijl van de jaren 50 en 60. Deze hebben een duidelijk stempel op de stad nagelaten. Een stad met een broze schoonheid, ruwe randen, een hart en karakter. Een bezoekje waard ! Na het vrije middagmaal begeven we ons naar de Völklingen Hütte voor een rondleiding. Deze Werelderfgoed plaats is de enige ijzerfabriek ter wereld uit de hoogtijdagen van de industrialisatie die volledig bewaard is gebleven. Langs goed bewegwijzerde paden maken we een wandeling. De multimediale introductie tot de sinterinstallatie neemt ons mee op een reis door de tijd, vanaf het begin van de Völklingen Hütte tot nu. Een onvergetelijke ervaring! Na dit onvergetelijk bezoek begeven we ons naar Bad Dürkheim naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

2e dag : Bad Dürkheim – Weinbergnacht

Na het lekkere ontbijt gaan we op ontdekking in onze verblijfplaats. Een geleide wandeling brengt ons o.a. langs de Schlosskirche en de “Gradierbau”  Eén van de langste in zijn soort in Duitsland. Zoutwerken werden oorspronkelijk jarenlang gebruikt om tafelzout te winnen uit een natuurlijke zoutbron. Het water uit de zoutbron werd over de uitlopermuren gedruppeld en opgevangen om het zoutgehalte te verhogen. Uit dit proces, de zogenaamde graderen, is ook de naam van de benodigde gebouwen ‘Gradierbauten’ afgeleid. Tevens kan deze bewerking een genezend effect hebben bij ziekten aan de luchtwegen. Daarna begeven we ons naar één van de grootste wijnvaten ter wereld dat ingericht is als gasthof en misschien nuttigen we hier in het “Riesenfass” ons vrije middagmaal. De namiddag vullen we op met nog een bezoek aan het gezellige wijndorpje Deidesheim. We brengen hier een bezoek aan het “Museum für Weinkultuur” als inleiding op onze “Weinbergnacht”. Eerst avondmaal en vanaf 17.00 uur tot middernacht staat er een 6 km lange wijnproefwandeling op het programma. Glaasje op, laat je rijden voor een rustige overnachting in ons hotel.

3e dag : Bad Dürkheim – Idar-Oberstein – Sint-Joris Winge

Vandaag staan we niet te vroeg op , maar na het lekkere ontbijt laden we de valiezen en begeven we ons naar Idar Oberstein. Hier komt de geschiedenis van de juwelen tot leven tijdens een rondleiding door de oude stad, waar je kunt terugkijken op de eens zo wereldberoemde juwelenfabrieken. Na het vrij middagmaal brengen we nog een bezoek aan de legendarische Jakob Bengel ketting- en sieradenfabriek. Waar je gaat ontdekken wat Coco Chanel, Faberge en Jacob Bengel ooit gemeen hadden. Stilaan tijd om de terugreis aan te vangen. Nagenietend van de vele mooie momenten zullen we omstreeks 20.00 uur aankomen aan ons bureel te St.-Joris Winge

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Reis op basis van halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt

Alle voorziene rondritten uit het programma

Bezoek Völklingen Hütte

Bezoek Gradierbau Bad Dürckheim

Bezoek Weinbergnacht met degustatie

Bezoek Jacob Bengen

Toeristentaks

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 90,00

Niet inbegrepen

Middagmaal 1e dag

Persoonlijke uitgaven en dranken

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 475.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.