5 dagen Duitsland Zwarte Woud

Jammer maar ook deze reis haalt de Corona niet.  Er waren in deze reis vele mooie bezoeken, helaas met voedingswaren kunnen de bezoeken niet plaatsvinden.  Gezien er teveel van het programma wegvalt en wij deze reis aldus niet met het voorziene reisprogramma kunnen plannen verplaatsen wij deze reis naar 14-18 augustus 2021.
De mensen die ingeschreven waren, worden uiteraard eerstdaags verwittigd.

Het Zwarte Woud is ongetwijfeld één van de meest geliefde bestemmingen van Duitsland. Terecht, want het is een streek vol afwisseling aan natuurschoon, vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirschtorte. Wie er op vakantie gaat wordt elke dag verrast door de onverwachte natuurlijke schoonheid. We hebben er een mooie reis van gemaakt met interessante uitstappen, dus voor elk wat wils. Vanaf deze locatie in het hart van het Zwarte Woud hebben we een ideale uitvalsbasis voor onze rondritten.

  • Reisverloop
  • Hotelinformatie
  • Prijsinformatie

1e dag: Sint-Joris Winge – Baden- Baden – Marschalkenzimmern
Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Namen naar Luxemburg richting Saarlouis.  De Duitse grens over, naar Baden-Baden, een mondaine, elegante badplaats. Vrij middagmaal. Nadien geleid bezoek aan het stadscentrum langs de verschillende bezienswaardigheden. Voor we naar ons hotel rijden brengen we nog een klein bezoek aan Gengenbach, waar we de St.- Jacobskapel en de markt gaan bewonderen. Nu naar ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.
2e dag: Tübingen
Na het ontbijtbuffet rijden we naar de universiteitsstad Tübingen, één van de economische en culturele centra van Baden-Württemberg. We maken een wandeling door het historische centrum dat rijk is aan monumenten en vakwerkhuizen. Middagmaal. Vanmiddag wordt in het hotel gedemonstreerd hoe een ‘Schwarzwälder Kirschtorte’ wordt gemaakt. Na de voorstelling mogen we natuurlijk het vers bereide product opeten met een heerlijk warme tas koffie of thee erbij. Avondmaal en overnachting in ons hotel.
3e dag: Trochtelfingen – Sigmaringen
Na het ontbijtbuffet rijden we naar Trochtelfingen op de Schwäbische Alb waar we alles te weten komen over de bereiding van Spätzle en andere deegwaren die een specialiteit vormen van de Schwäbische keuken. Middagmaal in Trochtelfingen. Na de middag rijden we naar Sigmaringen, een voormalige residentiestad van de familie Hohenzollern. (facultatief) Na het bezoek aan het kasteel en de stad rijden we door de pittoreske vallei van de Donau terug in de richting van ons hotel. Avondmaal en overnachting.
4e dag: Zwarte Woudham – Alpirsbach Kloosterbrouwerij
Ontbijt. In de loop van de voormiddag brengen we een bezoek aan een bedrijfje waar al generaties lang, de traditionele zwarte woudhammen worden gerookt We worden ingewijd in de geheimen hoe deze hespen hun unieke smaak krijgen en mogen proeven van de diverse vleeswaren die in dit bedrijfje worden bereid. Middagmaal in ons hotel. Na de middag brengen we in Alpirsbach een bezoek aan de eeuwenoude kloosterbrouwerij. Deze brouwerij ontstond naast een Benedictijner abdij en gebruikt mineraal bronwater uit het Zwarte Woud, waardoor de pils die er wordt gebrouwen bijzonder lekker van smaak is.  Hij is enkel op de plaatselijke markt te vinden. Na het bezoek en de proeverij gaat het terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.
5e dag: Marschalkenzimmern – Freudenstadt – Sint- Joris Winge
Na het ontbijtbuffet rijden we langs Freudenstadt (korte stop om er het reusachtige marktplein te bewonderen) naar de Schwarzwald Hochstrasse. We lassen een pauze in aan de idyllische Mummelsee. Daarna vatten we de terugreis aan naar België. Middagmaalpauze langs de Duitse autowegen. Na de middag vervolgen we de terugreis langs Ludwigshafen, Koblenz, Kerpen en Aken. Aankomst omstreeks 19.00 uur aan ons bureel.

HOTEL: LÖWEN ***  MARSCHALKENZIMMERN
Reeds 5 generaties lang wordt het hotel Löwen beheerd door de Familie Danner. Het is van een typische dorpsherberg uitgegroeid tot een volwaardig *** hotel door het liefdevolle doorzettingsvermogen van de familie. De kamers beschikken over een badkamer met bad/douche, wc en telefoon, Wifi (gratis), tv en kluisje. De eigenaar staat zelf samen met zijn team in de keuken en serveert regionale, verfijnde, hoogwaardige gerechten. ’s Morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu met saladebuffet. (eerste avond geen saladebuffet maar geserveerd op tafel) Een familiehotel waar men er alles aan zal doen om het u zo aangenaam mogelijk te maken.

Inbegrepen

Reis gebeurt per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
Bekwame chauffeur en reisleider
Reis op basis van Volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt + Toeristen Taks
Ontbijtbuffet, ’s avonds 3 gang keuze menu met saladebuffet.
Alle voorziene uitstappen uit het programma
Bezoek Welt der Nudeln
Bezoek Schinken Schwarzwälder Raücherei
Alpirsbach Kloosterbrouwerij

Toeslagen

Eénpersoonskamer: + € 40,00

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven
Inkomgelden (indien niet inbegrepen))
Persoonlijke reis en/of annulatieverzekering

Reisinformatie

  • Vertrek: 14/08/2021
  • Terugkomst: 18/08/2021
  • 40 plaatsen beschikbaar
  • OMGEBOEKT
  • Oude datum: 15/08/2020
  • Nieuwe datum: 14/08/2021
€ 535.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.