van 01 tot 03 mei 2024 zal ons bureel gesloten zijn

6D JUNGFRAUJOCH

Gondelbaan Jungfraujoch inbegrepen !!!

Pauseren in het hart van Zwitserland op een zeer centrale locatie met een fantastisch uitzicht over het glinsterende Vierwoudstedenmeer en het Voor-Alpengebergte van Pilatus tot Rigi. Een schitterende vakantie zowel voor de natuurliefhebber als cultuurliefhebber. Onze verblijfplaats Emmetten is dan ook ideaal gelegen om kennis te maken met de mooie omgeving en de uitstappen, met als hoogte punt de “Jungfraujoch”. Verder staat nog op ons programma de Sustenpass, Aareschlucht, Urnersee en nog zoveel meer. Ga mee en ontdek samen met ons de wondermooie bergwereld van Zwitserland.

REISPROGRAMMA

1e dag: St.-Joris-Winge – Emmetten

Vertrek om 06.00 uur aan ons bureel. Via Luxemburg en Frankrijk naar de Zwitserse grens. Langs Luzern bereiken we het Vierwoudstedenmeer. Kennismaking met onze hotelbaas, kamerverdeling, avondmaal en overnachting

2e dag: Urnersee en Heimat der Schweiz

Wij nemen onze autocar en reizen 6 km naar Seelisberg, begroeting aan het bergstation van de Tsb-Bahn en met het bergtreintje dalen we af naar Treib. Hier nemen we de boot voor een boottocht op het mooiste gedeelte van het Vierwoudstedenmeer, de fjordachtige Urnersee. Voormiddag een vaart van 35 minuten via Brunnen – Schillerstein – Rutli, de “wieg van Zwitserland” waar in 1291 het verdrag van Zwitserland werd getekend tot Bauen, het kleinste dorpje met speciale plantengroei dat we bezoeken. Na het bezoek terug de boot op naar Treib. Hier nemen wij de middagpauze aan het meer in het oudste restaurant van Zwitserland, ooit het parlement. Na het middagmaal genieten wij van de 2de rondvaart op de ganse Urnersee dit via Brunnen – Rütli – Bauen – Flüelen – Tellskapelle – Sisikon naar Brunnen. Hier kunnen wij kuieren langs de oevers van het meer of koffie drinken op een van de terrasjes. De boot brengt ons terug naar Treib en aansluitend naar Seelisberg. Met onze autocar terug naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

3e dag: Dak van Urnerland – Sustenpass en het natuurwonder Aareschlucht

Ontbijtbuffet, waarna we door het kanton Uri de bergrivier de Reuss volgen tot Wassen. Door het wild romantische Meiental klimmen wij naar de Sustenpass op een hoogte van 2224m, genieten van het mooie zicht en waarschijnlijk van de sneeuw. Daarna dalen wij tot aan de Steingletscher, halte met zicht op de ijsmassa. Na de middagpauze vervolgen we onze weg door het Gadmental tot Innertkirchen en verder naar de Aareschlucht in Meiringen. Bezoek aan het natuurwonder De Aareschlucht, kennismaken met de wilde bergrivier tussen de bergen. Na al het natuurschoon reizen wij door Meiringen naar de Brünigpas. Langs de Lungern- en Sarnensee tot Sarnen. Aan de Sarnensee kunnen wij nog even verpozen of rustig vlak wandelen. Nadien via Kerns, Stans terug naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

4e dag: Grindelwald – Jungfraujoch – Brienz

Ontbijtbuffet. Vandaag staat er een onvergetelijke uitstap op het programma. We nemen de snelste weg over de Brünigpas naar Grindelwald. Daar nemen wij de nieuwste gondelbaan, 22 personen, en zweven onder de Eiger noordwand door naar het station Eiger gletscher. Daar overstappen op de Jungfrau Bahn die ons naar Jungfraujoch 3454m hoogte brengt. Wij maken de uitgeschreven rondwandeling, onvergetelijk. Na het middagmaal terug met Jungfrau Bahn naar de Eiger gletscher en daar met de gondelbaan naar Grindelwald. De terugreis gaat via de toeristische weg langs de Brienzersee. Wij houden nog halt in Brienz een mooi dorpje aan de Brienzersee met de gekende 18de-eeuwse Brunngasse en ook gekend om zijn houtsnijkunst. Nadien over de Brünigpas en langs de Lungern en Sarnensee naar Emmetten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

5e dag: Wirzweli – Engelberg

Ontbijbuffet. Deze reis gaat via Stans naar Dallenwil, daar nemen wij de belevenis kabelbaan naar het prachtig gelegen Wirzweli. Hier maken we een mooie wandeling  door de prachtige natuur en via het Uilen pad brengen we een bezoek aan de uilen. Wie het wenst kan glijden op de zomer rodelbaan. In het Bergrestaurant genieten we van het middagmaal. Nadien terug naar Dallenwil en verder door het Engelbergertal naar het kloosterdorp Engelberg. Bezoek aan de kloosterkerk met het oudste orgel van Zwitserland, de kloosterkaasmakerij om te eindigen met een paardenkoetsen rondrit in en om Engelberg. Na dit bezoek terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

6e dag: Emmetten – St.-Joris-Winge

Na het ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan naar België. Langs de Zwitserse en Franse autowegen bereiken we ons bureel te St-Joris-Winge. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur. Regelmatige haltes onderweg zowel voor de heen-als terugreis worden voorzien voor de vrije maaltijden.

 

Hotel : SEEBLICK HÖHENHOTEL

Gelegen op een zeer centrale locatie met een fantastisch uitzicht over het glinsterende Vierwoudstedenmeer en het voor-Alpengebergte van Pilatus tot Rigi. Met een adembenemend 180-graden panorama op het schilderachtige midden van Zwitserland, vindt u hier verkwikkende inspiratie, actieve ontspanning en een echt vakantiegevoel. Want als je kunt genieten, zul je sneller herstellen en je eigen creativiteit stimuleren. Ontspan u tijdens uw verblijf in onze wellnessruimte met binnenzwembad, stoombad en dubbele infraroodcabine of word fit in onze fitnessruimte. Welkom in het Seeblick Höhenhotel, hoog boven het meer van Luzern.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur

Plaatselijke Nederlandssprekende gids

Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt in het hotel ontbijtbuffet – 3 gangen avondmaal – Mineraalwater op tafel +  koffie na de maaltijd – de middagmalen 2-gangen (hoofdschotel + dessert)

Gratis gebruik van het zwembad en de fitnessruimte van het hotel

Inkomgelden:

– Boottocht voor en namiddag

– Ingang Aareschlucht

– 2x Combiticket kabelbaan Jungfraujoch (140,00€)

– Paardenkoets

Toeristentaks

Toeslagen

Toeslagen: Eénpersoonskamer: + € 60,00

Vreemde munten CHF (Zwitserse Frank) (1CHF = +/- 1,0257 € op 01.04.2024) 

Niet inbegrepen

Andere inkomgelden indien niet vermeld bij inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1395.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.