ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

7D München & Beieren

In het zuiden van Duitsland ligt de deelstaat Beieren, dichtbij de Oostenrijkse grens. Hier vinden we mooie natuur, hoge bergen, groene alpenweiden en meren, tevens ook de streek van kastelen, kerken en kloosters. Men kent er ook een verrassende keuken, smakelijk bier en hun folkloretraditie. Op ons programma staan verschillende uitstappen, zoals München de prachtige hoofdstad van Beieren, BMW-Welt, Allianz Arena, Chiemsee, Wendelstein en onze verblijfplaats Rosenheim. Vergeten we dan ook niet ons verblijfhotel Happingerhof***s niet waar gezelligheid troef is ! Een prachtige reis !

REISPROGRAMMA

1e dag : St.-Joris Winge – Rosenheim
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en via Duitse autowegen naar onze verblijfplaats Rosenheim. In ons verblijfhotel
‘Happinger Hof gaan we inchecken, genieten van een welkomdrank, een lekker avondmaal en overnachten.

2e dag : Rosenheim
Na het uitgebreid ontbijtbuffet verkennen we eerst ons hotel met zijn Biergarten, Terrasse en diverse Stuben.  Met stijlvolle meubels, comfortable harmonie en authentieke traditie vertellen zij over de Gastfreundschaft die hier sedert de 12de eeuw plaatsvindt.  Samen met de nabijglegen St.-Martinskirche, ligt dit plaatsje middenin het hart van Oberbayern, net buiten Rosenheim in de vakantieregio Rosenheim und Chiemsee-Alpenland. Na het middagmaal maken we voor wie het wenst een wandeling vanaf ons hotel naar de Happinger See, een half uurtje wandelen waar u een mooi uitzicht krijgt over het meer. Avondmaal en overnachting.

3e dag : München –  BMW-Welt
Na het ontbijtbuffet rijden we naar de modieuze hoofdstad München.  Met onze gids wandelen we naar het standbeeld van Otto von Wittelsbach middenin de Hofgarten en tegenover de Bayerische Staatskanzlei.  Langs het Geburtsort van Keizerin Elisabeth, gelegen in de Ludwigstrasse, via de Odeonsplatz, het Residenzmuseum en de Bayerische Staatsoper naar de beroemde Marienplatz met het oude en het nieuwe Rathaus. Hier proberen we  tijdig aanwezig te zijn want om 12.00 uur krijg je hier het “Glockenspiel” te horen en te zien aan de gevel van het Neues Rathaus.  Verder langsheen de Frauenkirche, de St.-Michaels Kirche (met het graf van Ludwig II von Bayern) en de St.-Peterskirche naar de Viktualienmarkt.  Uiteraard gaan we wat drinken in het fameuze Hofbräuhaus. Na het middagmaal begeven we ons naar de futuristische gebouwen van de BMW-Welt.  Hier in het hoofdkwartier van de Beierse autofabrikant ziet u er de nieuwste snufjes, maar ook de oude BMW-modellen. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

4e dag : München – Allianz Arena
Na het ontbijt begeven we ons naar de Allianz-Arena, velen zullen dit moderne voetbalstadion reeds vele malen voorbij zijn gereden, dus nu tijd om aan het stadion van FC Bayern München een bezoek te brengen. We krijgen er een rondleiding met de nodige uitleg. Na het middagmaal gaan we verder op ontdekking in de prachtige stad München. Aangezien we bij ons vorig bezoek niet alles hebben kunnen zien en beleven zetten we deze namiddag onze tocht door de stad verder.  Tevens krijg je voldoende tijd om te shoppen en te flaneren in de straten van de Altstadt. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag : De  Chiemsee
We rijden met onze autocar naar Prien am Chiemsee. Waar we vandaag heerlijk gaan vertoeven aan de waterkant met magnifiek zicht op het water, we nemen er de boot naar het eiland Herreninsel.  Daar bezoeken we het paleis Neues Schloss Herrenchiemsee, gebouwd door koning Ludwig II van Beieren in de 19de eeuw dat middenin een imposante paleistuin met fonteinen gelegen is. Een perfecte kopie van het kasteel van Versailles. Een plaatselijke gids leidt ons rond in de majestueuze vertrekken van dit magnifiek paleis! Middagmaal. We nemen nog  een kijkje in het Augustiner Chorherrenstift.  Daar werd in 1948 de grondwet van de Bundesrepublik Deutschland neergeschreven. Daarna varen we met de boot naar Fraueninsel.  Waar we het klooster Abtei Frauenwörth, de 1000-jarige Marienlinde en de Chiemseefischerei ontdekken en dit  te midden van terrasjes, zandweggetjes en heerlijke vergezichten aan de Chiemsee! Naar ons hotel voor  avondmaal en overnachting.

6e dag : Bauernmarkt in Rosenheim – Wendelstein
Vandaag begeven we ons na het ontbijt naar de Ludwigsplatz voor de wekelijkse Bauernmarkt. Hier genieten we van het seizoen aanbod van vers fruit, groenten, worst, gevogelte, pasta en een grote keuze aan bloemen en planten, naast tal van honing- en kaasspecialiteiten. Waarlijk een lust voor het oog ! Na het middagmaal rijden we naar Brannenburg in het Inntal waar een Nostalgische bergtrein ons naar de 1838m hoog gelegen berg Wendelstein brengt. Gedurende deze 30 minuten durende reis doorheen het schilderachtig berglandschap van Oberbayern, met weides, woud en rotsen, passeren we 8 galerijen, 7 tunnels en 12 bruggen om er vanaf het terras boven een indrukwekkend uitzicht te krijgen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

7e dag : Rosenheim – St.-Joris Winge
Na het ontbijtbuffet valiezen laden en via de verschillende  Duitse autowegen vatten we onze terugreis aan. De nodige stop worden gehouden voor de vrije maaltijden. Aankomst voorzien aan ons bureel om 19.00 uur

Hotel : Happinger Hof ***s

Een gastvrij hotel waar u hartelijk wordt ontvangen. De kamers beschikken over een bad/douche, toilet, haardroger, flatscreen-tv, telefoon,, radio, zithoek, kluis en Wifi.

In het gezellige restaurant worden we verwent met ’ s morgens een rijkelijk ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gang-keuzemenu. Verder beschikt het hotel over een bar, sauna, tuin en groot terras. Een hotel waar u zich goed gaat voelen en lekker kunt ontspannen !

 

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Reis op basis van volpension in een standaardkamer vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag het ontbijt

De vermelde rondritten in het programma

Toeristentaks

Inkomgelden : –    BMW-Welt

–   Allianz Arena

– Wendelsteinzahnradbahn

– Boottocht Chiemsee

 

 

 

 

Toeslagen

  • Eénpersoonskamer: +96,00€

Niet inbegrepen

Middagmaal 1e en 7e dag

Dranken  en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1190.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.