ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

7D Toeristisch Lourdes

Met bezoeken aan Oradour-sur-Glane – Rocamadour –  Lourdes –  De Pyreneeën – Nevers

Lourdes is in de eerste plaats bekend als bedevaartsoord en wordt jaarlijks door velen bezocht, als dank of gedane belofte, alsook door zieken die hopen op genezing of geestelijke ondersteuning. Maar Lourdes heeft ook een prachtige omgeving, de mooie bergwereld van de Pyreneeën. De heenreis via Oradour-sur-Glane, Limoges en Rocamadour. De terugreis over Nevers bieden vele bezienswaardigheden onderweg en maken deze reis tot een belevenis voor iedereen. Bernadette die tot armoede vervallen was, was een jong meisje dat tijdens haar korte leven het vele lijden moedig aanvaardde. Op 11 februari 1858 zag Bernadette, de 14 jarige dochter van molenaar Soubirous, bij de grot Massabielle aan de oever van het riviertje Gave de Pau een verschijning van Maria die haar vroeg iedere dag naar de grot terug te komen. Op de 9e dag van de in totaal 18 kwam er, toen de dorpsgenoten zich samen drongen om getuige te zijn van het gebeuren, een straaltje water te voorschijn op de plek waar Bernadette de grond aanraakte. Bernadette stierf in 1879 en ligt opgebaard in een glazen schrijn in de kapel van het convent St. Gildars te Nevers, welke we op deze reis ook bezoeken. In 1933 werd Bernadette door de Rooms Katholieke Kerk heilig verklaard.

 

REISPROGRAMMA

1e dag: St.-Joris-Winge – Limoges

Vertrek aan ons bureel omstreeks 06.00 uur en via Mons en Péronne(koffiestop) naar Parijs en Orléans (halte voor facultatief middagmaal). Verder over Vierzon naar Châteauroux. We brengen een klein bezoek aan het stadje Oradour-sur-Glane. Tijdens WO II werd het stadje volledig uitgemoord door de Duitsers en alles is intact gebleven zoals ten tijde van de oorlog. Verder naar Limoges voor avondmaal en overnachting.

2e dag: Limoges – Rocamadour – Lourdes

Na het ontbijt rijden we tot Rocamadour. Dit dorpje is prachtig gelegen tegen de rotswand en herbergt één van de oudste bedevaartsplaatsen in Europa. Middagmaal. We maken een wandeling door de nauwe straten en bezoeken de hoog in de rotsen uitgehouwen kapel met het beeld van de Zwarte Madonna. Daarna gaat het verder naar Lourdes voor avondmaal en overnachting.

3e dag: Lourdes – Gavarnie

Ontbijt en in de voormiddag is iedereen vrij. Na het middagmaal rijden we via Argelès en Gazost naar Gavarnie, gelegen in een overweldigend mooi kader. Hier kan men wandelen naar de beroemde Cirque de Gavarnie, waar de hoogste waterval van Europa gelegen is (eventueel te paard of per ezel). De waterval stort zich hier 422m naar beneden, omringd door diverse bergtoppen van 300 m. Een unieke belevenis! Bij de terugreis naar Lourdes stoppen we nog even bij de Pont Napolèon, een uniek staaltje bouwkunst uit de 19e eeuw. Avondmaal en overnachting.

4e dag: Col d’Aspin – Col del Portillon

Na het ontbijt maken we een onvergetelijke daguitstap door de Pyreneeeën. Via Bagnères-de-Bigorre rijden we naar de Col d’ Aspin, gekend bij de wielerliefhebbers. We rijden voorbij het mooie dorp Arreau en vatten de beklimming aan van de Col de Peyresourde. Na Bagnères de Luchon stijgen we opnieuw naar de Coll del Portillon en de Frans-Spaanse grens. In Bossost nemen we het middagmaal en krijgt u nog wat vrije tijd tot shopping. Nadien keren we terug via Fos naar ons hotel te Lourdes voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Lourdes

Na het ontbijt, gaan we kennis maken met Lourdes. We brengen een bezoek aan de Grot waar de H.Maria verscheen en waar nu Pelgrims uit de hele wereld naar toekomen om er te bidden en zich te laven aan het heilzaam bronwater van de grot. Na het middagmaal maken we dan een wandeling door het oude gedeelte van de stad met onder andere het geboortehuis van de H.Bernadette, het Maison Paternelle en het Cachot. Avondmaal en overnachting.

6e dag: Lourdes – Souillac – Nevers

Na het ontbijt nemen we afscheid van Lourdes en verlaten deze stad via Montauban en Cahors bereiken we Souillac voor het middagmaal. Daarna verder over Clermont-Ferrand en Moulins naar Nevers (omgeving) voor avondmaal en overnachting.

7e dag: Nevers – St.-Joris-Winge

Ontbijt en alvorens we de definitieve terugreis aanvatten, brengen we nog een bezoek aan Nevers. Bernadette Soubirous leefde van 1866 tot aan haar dood in het klooster van Saint-Gildars. Haar intacte lichaam ligt er opgebaard in een glazen schrijn. Na het bezoek aan het klooster rijden we via de Franse autowegen richting Parijs en huiswaarts. De nodige stops worden gehouden voor de facultatieve maaltijden. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Onderweg **/***hotels met het nodige comfort. Te Lourdes het prachtige hotel Padoue **** Een zeer goed gelegen hotel op 100m van het Heiligdom. De kamers beschikken over een complete badkamer, airco, een flatscreen tv, gratis Wifi. Genieten van een drankje kan je in de bar of op  het terras en in het gezellige  restaurant kan men er genieten van een ontbijtbuffet, ‘s middags een 3-gangen menu en ’s avonds een 4-gangen menu met bediening aan tafel. Kortweg één van de betere hotels in Lourdes.

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Reis op basis van volpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt

De vermelde rondritten in het programma

 

 

Toeslagen

Toeslagen

  • Eénpersoonskamer: + € 182,00

Niet inbegrepen

Middagmalen 1e en 7e dag

Dranken  en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 995.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.