ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

7D Schotland

Maak kennis met een bijzonder land namelijk met het land van kilts, de doedelzakken, whiskystokerijen en een overweldigend mooie natuur. Schotten hebben de naam een hartelijk en gastvrij volk te zijn en ze kunnen vol trots vertellen over de legendarische figuren. Tijdens deze reis zal u vele van deze kenmerken van Schotland ontdekken, zoals in het noorden de Highlands worden gekenmerkt door een ruige natuur met bergen en meren, de beroemde ‘Lochs’.  Bij dit alles behoort natuurlijk het geluid van doedelzakken en niet te vergeten de befaamde malt whisky. Deze rondreis is een ware must voor de echte natuurliefhebber daarom komt tijdens deze reis ook de natuur uitgebreid aanbod. Geniet van de verhalen van Schotland, ooit hartstochtelijk vastgelegd in volksliederen, en laat ze her klinken bij een goed glas whisky. Wij gaan er dan ook een hele reeks spectaculaire bezienswaardigheden  ontdekken. Kortweg een rondreis waar natuurpracht en rijke cultuur hand in hand gaan. Schotland is een mystiek en verbluffend land!

 

 

1e dag :St.- Joris Winge – IJmuiden
Vertrek aan ons bureel omstreeks 12.00 uur.  Via Belgische en Nederlandse autosnelwegen begeven we ons naar IJmuiden bij Amsterdam. Omstreeks 16.00 uur  checken we in. We krijgen onze boarding pass en gaan aan boord van het schip DFDS Seaways. De ferry vertrekt om 17.30u uit de haven en laat u comfortabel overnachten tot vlak voor de Schotse grens. Geniet van een heerlijk diner en wat nachtleven aan boord voor een spannende cruise naar een prachtig land.

2e dag: Newcastle – Pitlochry – Grantown on Spey

U begint de dag goed uitgerust met een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Bij aankomst in de haven van Newcastle rijden we via de North Yorkshire Moor waar we kennis maken met de Schotse bodem aan de Carter Bar… Tijdens deze rit genieten  wij reeds van de prachtige Schotse natuur. Na het vrije middagmaal begeven we ons naar Pitlochry, een gezellig toeristenplaatsje, ook bekend vanwege de zalmtrappen. We maken hier ook wat tijd vrij om een bezoek te brengen aan een Whisky Distillery, waar we uitleg krijgen over het productieproces en natuurlijk ook een glaasje whisky gaan proeven. Stilaan tijd om ons hotel op te zoeken waar we 3 nachten zullen verblijven. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag :Grantown on Spey –  Cawdor Castle – Dolphin Spirit – Grantown on Spey

Ontbijtbuffet.  Vanmorgen brengen we een bezoek aan het sprookjesachtige Cawdor Castle, waar we een kijkje nemen in de typische Schotse historie. Het kasteel ligt erbij alsof de kasteelheer van vervlogen tijden er nog woont, met historische meubelen, wapenschilden en de originele keuken. Een absolute verrassing zijn de drie prachtig aangelegde tuinen.. Verder naar de haven van Inverness, vrij middagmaal. Daarna stappen we op de Dolphin Spirit om op zoek te gaan naar dolfijnen. Niet alleen is er kans om er dolfijnen te zien ook kun je zeehonden, otters en vele vogelsoorten spotten tijdens de vaartocht. Na deze leuke tocht keren we terug naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

 

4e dag :  Kuiperij – Schapen drijven – Strathspey
Na het Full Scottish breakfast rijden we naar het uitgestrekte Cairngorms National Park waar de schapenboerderij ligt van  Neil Ross, die herdershonden traint om kuddes met ongelooflijke precisie over afstanden van anderhalve kilometer of meer te verplaatsen. Hier gaat de herder u alles vertellen en demonstreren over het schapen drijven.  Vrij middagmaal.  De namiddag vullen we op met een nostalgische treinrit op de Strathspey-spoorlijn.  Deze loopt tussen Aviemore, Boat of Garten en Broomhill in de Cairngorms. De attractie wordt gerund door een groep vrijwillige treinliefhebbers, die met veel aandacht voor detail een nostalgische ervaring uit de jaren vijftig hebben nagebootst. We beëindigen de dag met nog een bezoek aan Speyside Cooperage. Want whisky maken is één zaak, maar dit edel vocht bewaren is weer iets totaal anders… In deze kuiperij maakt men van planken echte vaten. Zeker een bezoekje waard !
Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag : Inverness- Loch Ness – Fort William – Loch Fyne Oyster Bar
Ontbijtbuffet, valiezen laden en vertrek naar Fort Augustus, door de vallei Great Glen deze is ontstaan tijdens de ijstijd en bestaat uit vier Lochs, die verbonden zijn door de Caledonian Canal, Loch Oich, Loch Lochy , Loch Linnhe en het beroemdste meer is natuurlijk Loch Ness, vanwege het monster. We maken hier een boottochtje op het diepzwarte meer en genieten er van de uitzichten. Misschien duikt “Nessie” nog wel op houdt uw fototoestel bij de hand.  Na de passage van Spean Bridge met het commando Memorial bereiken wij Fort William, dit is een centrum van wandelaars : beklimming van de hoogste berg van Britain, de Ben Nevis (1.344m)  Na het lange Loch Linhe, bereiken wij de bekenste Glen van Scotland : Glenn Coe. Op 13 februari 1692 liet King William de Campbell soldaten hun gastheren van de Mac Donnel Clan uitmoorden als repraisaille omdat zij niet tijdig de eed van trouw hadden afgelegd. Deze Massacre of Glenn Coe is nu nog het voorbeeld van het misbruiken van de bekende Highland gastvrijheid en onderstreept de vete tussen de Cambells en de Mac Donalds. Via de Glen Orchy rijden wij naar Loch Awe en verpozen even bij de
pittoreske ruïnes van Kilchurn Castle. Het late middagmaal gebruiken we in de gekende restaurant” Loch Fyne Oyster Bar”. Na lekker gegeten te hebben gaat het richting ons hotel in Drymen waar we onze laatste overnachting op Schots grondgebied zullen doorbrengen.

6e dag : Edinburgh – Newcastle
Na een laatste Scottisch breakfast gaat het naar de oude hoofdstad Edinburgh, de trots van Schotland. De stad is rijk aan historische gebouwen, musea en monumenten. Wij maken vandaag kennis met de bekendste bezienswaardigheden en laten u het contrast zien tussen het 18e eeuwse Victoriaanse “New Town” met zijn brede, elegante lanen en het middeleeuwse, kronkelige oude centrum. We bezoeken bovendien het eeuwenoude, op een steile rots gelegen kasteel waarvan u een mooi uitzicht over de stad  heeft. Ook ziet u Royal Mile en Princes Street met de fraaie Princes Street Gardens. Nog wat vrije tijd om te winkelen of lekker te wandelen over de “Royal Mile of een bezoek brengen aan één van de beroemdste Pub’s van de stad : The Café Royal, met aan de wanden tegeltableaus van nijvere en prominente Schotten en nog een goede keuze aan whisky. Vrij middagmaal. In de namiddag zakken we af naar de haven van Newcastle om in te schepen en af te varen richting IJmuiden Nederland.  “Goodbye Scotland, Haste Ye Back !!”  (Vaarwel Schotland, kom snel terug). Avondmaal en overnachting op de ferry.

7e dag IJmuiden – St.- Joris Winge
Na een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping in IJmuiden, om vervolgens via de verschillende autosnelwegen  huiswaarts te keren, met nog een vrije middag stop onderweg worden we verwacht rond 16.00 uur aan ons bureel. “Auld Lang Syne” (afscheid en tot weerziens).

 

 

Formaliteiten :

  • Vanaf 01/10/21 is een internationaal paspoort vereist dat geldig is gedurende het ganse verblijf  (voor de meest recente informatie, raadplaag tijdig https://diplomatie.belgium.be.)
  • Tijdens de overtocht met de ferry is het aangeraden te beschikken over een kleine bagage, de grote koffer blijft dan in de autocar
  • Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen
  • De stopcontacten in het Verenigd Koninkrijk bestaan uit drie rechthoekige pinnen in driehoek opgesteld (polen onderaan en aarding bovenaan). U heeft dus een adapter nodig voor uw Belgische stekkers.
  • De munteenheid in Schotland is Pound Sterling (GBP) toch kan je op sommige plaatsen wel met euro’s terecht. Reken hier echter niet op. Hoewel je vrijwel overal met creditcard of bancontact kan betalen, is het aangeraden om een kleine hoeveelheid ponden op zak te hebben.

Hotels : – Hotel Grant Arms **** Grantown on Spey  en Hotel Buchanan Arms *** Drymen

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de betere klasse hotels met alle comfort, dit zowel wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft

Inbegrepen

Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort

Bekwame chauffeur en reisleider

Heen- en terugreis overtocht met DFDS Seeways, met overnachting in een binnen hut met 2 beneden bedden met douche en wc.

Op basis van Halfpension, ontbijt- en avondmaalbuffet op de ferry

Scottisch ontbijt en twee- of driegangen avondmaal in de verblijfshotels

Rondritten volgens programma

Bezoek kuiperij – Schapenboerderij – Cawdor Castle – Dolphin Spirit –Whisky distillerie – Strathspey railway – Loch Ness Cruise

Maaltijd in het restaurant” Loch Fyne Oyster Bar

Toeslagen

  • Eenpersoonskamer : +455,00  €

Niet inbegrepen

Dranken en persoonlijke uitgaven

Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma

Middagmalen (uitzonderlijk inbegrepen Loch Fyne Oyster Bar)

Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1860.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.