ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

8D Hapje Tapje in Veneto

Veneto is een regio in Italië waar de dogen ontelbare bezienswaardigheden hebben nagelaten, maar ook nog een verfijnde gastronomie.  Elk seizoen zorgt voor gerechten die u beslist moet proeven. In het najaar de wilde champignons, de kastanjes, de truffels en het wild. Het hele jaar door serveert men er gastronomische schotels op basis van streekproducten. Bij eten hoort natuurlijk ook drinken, daarom maken we er ook kennis met de Italiaanse bubbels, ontelbare soorten likeur en ‘grappa’ de perfecte afsluiter van een heerlijke maaltijd. Tussen het smullen door heb je tijd om rond te kuieren al of niet met onze gids, in tal van historische steden en pittoreske dorpen. Kortweg :  Een veelzijdige reis vol Italiaanse gastronomie, kunst, cultuur en natuur. Tevens is onze verblijfplaats Sottomarina de ideaal uitvalbasis voor onze prachtige uitstappen naar Venetië, Trevisio, de Prosecco route, Udine, San Daniele gekend voor zijn typische ham, Vicenza en Bessano del Grappa. We verblijven in het **** Hotel “Le Tegneu” waar ze ons gastvrij met lekker eten gaan verwennen !

 

1e dag: St.-Joris-Winge – Ulm (omgeving)
Vertrek aan ons bureel om 06.00 uur en via de verschillende Duitse autosnelwegen  naar ons etappehotel in Ulm (omgeving) voor avondmaal en overnachting. Onderweg houden we de gebruikelijke haltes voor de vrije maaltijden.

2e dag: Ulm – Sottomarina
Na het ontbijt rijden we verder over de Duitse, oostenrijkse en Italiaanse autosnelwegen via Como, Milaan naar Bréscia en onze verblijfplaats Sottomarina. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

3e dag: Treviso & de Prosecco-route
Na het ontbijt rijden we naar Treviso. Dit is een stad om te bezoeken in elk seizoen, met het trage tempo van diegenen die van elke hoek willen genieten, originele uitzichten willen ontdekken, het stille stadsleven willen opsnuiven. De ontmoetingsplaats van de Trevigiani in het hart van de stad is Piazza dei Signori met zijn Palazzo dei Trecento en de elegante Loggia Dei Cavaliera. De twee rivieren, Sile en Cagnan, kronkelen door de straten en geven een unieke charme aan het historische centrum dat wordt omringd door oude muren. Hapje tapje in Veneto De porticoed huizen met de prachtige beschilderde façades weerspiegeld in de Buranelli kanaal en de Isola della Pescheria, vertellen de nauwe relatie tussen Treviso en zijn wateren. Opmerkelijk monument is de kathedraal die, binnen de Malchiostro-kapel, de fresko’s van Pordenone en het altaarstuk met de Annunciatie door Titiaan bevat. Kortweg een stad die je zeker moet gezien hebben en er even tijd nemen op een terrasje met uitzicht op de verschillende pleinen en genieten van de lekkernijen die deze streek te bieden hebben. Want wist u dat hier in de stad de populaire “Tiramisu” ontstaan is, dus waarom er geen smullen ! Nog een gekend wereldwijd product is een fruitig, jong, fris en levendig drankje, namelijk de “Procecco”. Daarom rijden we naar de Strada del Prosecco en maken er kennis met de oudste wijnroute van Italië, gelegen tussen de stadjes Conegliano en Valdobbiadene. We passeren er lieflijke dorpjes, panoramische uitzichten, eeuwen oude kastelen en wijngaarden. We brengen er natuurlijk ook een bezoek aan een wijngoed, waar we kunnen zien hoe prosecco wordt gemaakt en we proeven deze goden drank. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting

 4e dag: Udine & San Daniele ham
Ontbijt en daarna rijden we naar Udine. Het loont de moeite om deze stad te bezoeken. Al wandelend door de straten en over de pleinen van Udine wanen we ons bijna in Venetië. Het plein Piazza della Libertà is geïnspireerd op het Piazza San Marco in Venetië en is omgeven door pittoreske gebouwen. De grote zuilengalerij, de astronomische klok, de Venetiaanse leeuwen en de twee Moren die de uren slaan, het is net het San Marco-plein in het klein! Nabij het plein vinden we de grootste kunstgalerie van de stad: de “Arcado di San Giovanni”, die onschatbare stukken uit de 16e-18e eeuw exposeert. Na het vrije middagmaal rijden we nog een stukje verder tot het dorpje San Daniele. Hier wordt de 2e meest bekende ham van Italië gemaakt. Deze gedroogde ham is een beschermd streekproduct en wordt wereldwijd geëxporteerd. De San Daniele ham lijkt op Parmaham maar is ietsje lichter van kleur en zachter van smaak. De verfijnde smaak heeft het te danken aan de ligging van het dorpje. Hier komt de koele lucht uit het noorden en de warme lucht van de Adriatische zee samen. We brengen een bezoek aan een ham fabriek waar de Prosciutto crudo San Daniele gemaakt wordt en uiteraard kunnen we proeven van deze lekkernij. Terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

5e dag: Vicenza – Bassano & Grappa
Na het ontbijt maken we een halve dag uitstap naar Vicenza, dat zijn unieke uitstraling te danken heeft aan de bekende renaissance-architect Andrea Palladio. Hij liet zich inspireren door oude Romeinse bouwwerken en werkte vooral voor rijke Venetiaanse families. We maken een wandeling in het spoor van Palladio en komen zo bij zijn meesterwerk: het Theatro Olimpico, het oudste nog bestaande overdekte theater in Europa. Na het vrije middagmaal gaan we op weg naar Bassano del Grappa. Dit mooie oude stadje is bekend om zijn historische houten brug over de rivier de Brenta, de vele oude straatjes met beschilderde huizen. Daarnaast is het plaatsje vooral beroemd om zijn Nardini distilleerderij. Hier wordt reeds sinds 1779 grappa gebrouwen. De familie produceert een verfijnde selectie aan likeuren, aperitieven en digestieven volgens een origineel recept waarvan alleen zij het geheim kennen. We brengen ze een bezoek, krijgen uitleg over het productieproces en mogen uiteraard proeven. Terug naar onze verblijfplaats voor avondmaal en overnachting.

6e dag: Venetië
Ontbijt en daarna wandelen we naar de haven van Chioggia waar we de boot nemen naar Venetië . Na ongeveer 1u30 varen komen we aan in deze prachtige stad. We starten er ons bezoek met een wandeling langs kanalen, bruggen, paleizen en door de historische stad langs het Piazza San Marco, het Dogenpaleis, de Rialtobrug, Canal Grande, de Brug der Zuchten enz…. Een facultatief bezoek is ook mogelijk aan de San Marco basiliek met het Pala d’ora (+ 2€p.p.) of de opera La Fenice (+ 10€p.p.) Wie wil, kan nadien een romantische gondeltocht maken. In de late namiddag keren we terug met de boot naar Chioggia en naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 7e dag: Sottomarina – Ulm
Ontbijt valiezen laden en daarna via de Italiaanse en Oostenrijkse autosnelwegen richting Duitsland. Waar we ons etappehotel opzoeken in de omgeving van Ulm. Avondmaal en overnachting.

8e dag: Ulm (omgeving) – St.-Joris-Winge
Ontbijt en via Stuttgart, Heilbronn, Mannheim en Koblenz naar Aachen en ons bureel te St.-Joris Winge. Aankomst voorzien om 19u00 De nodige haltes worden gehouden voor de facultatieve maaltijden.

HOTEL: LE TEGNUE ****

Het hotel ligt op het eilandje Sottomarina, in het centrum en onmiddellijk aan de strandpromenade. Alle kamers van “Le Tegnue” zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, een minibar en gratis WiFi. ’s Morgens genieten we van een ontbijtbuffet en ’s avonds serveert men ons verzorgde 3-gangenmaaltijd

Inbegrepen

 • Vervoer per **** touristclass autocar voorzien van het nodige comfort
 • Bekwame chauffeur en reisleider
 • Halfpension vanaf de eerste dag avondmaal tot de laatste dag ontbijt
 • Tussen overnachting heen- en terugreis
 • Alle voorzien uitstappen uit het programma
 • Boottocht Chioggia – Venetië – Chioggia
 • Bezoek en degustatie prosecco wijngoed
 • Bezoek en proeverij ham fabriek
 • Bezoek en proeverij grappa distilleerderij
 • Toeristentaks

Toeslagen

Eenpersoonskamer:+  170,00€

Niet inbegrepen

 • Inkomgelden indien niet inbegrepen in het programma
 • Middagmalen
 • Dranken en Persoonlijke uitgaven
 • Annulatie en/of bijstandsverzekering

Reisinformatie

€ 1115

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.