ROBTV gaf melding van een MC-Donalds op ons terrein:    We willen benadrukken dat er GEEN officiële beslissing is over de verkoop van ons terrein. 
Komt het schepencollege na de periode van bezwaarschrift (de beroepsperiode loopt tot 20.07.2024) toch met een akkoord voor de plannen van deze hamburgertent dan zullen we ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn.  
Zoals wij onze reizen bij opmaak afwegen, bekijken en tot in de puntjes uitwerken, willen wij ook de juiste keuze kunnen maken voor ons bedrijf, onze klanten en onze medewerkers.   Momenteel onderzoeken we alle mogelijkheden grondig .  We vinden het belangrijk om alle aspecten/gevolgen van elke optie te overwegen. 

Wij zorgen “te gepaste tijden” voor een open, eerlijke en transparante communicatie zoals u van ons gewend bent. 
 Voor nu, laat ons, zoals we reeds vroeger communiceerden niet vooruitlopen op de feiten en u alvast geruststellen:
VOOR 2024 WIJZIGT ER HELEMAAL NIETS!

Aken, een dagje naar het Duits shopparadijs

Vertrek om 09.00 uur.

Een dagje naar het Duits shopparadijs, met het aanbod van een echte fashion stad en het knusse en gezellige van een kleinere stad.
Of je nu als missie hebt om veel nieuwe kleding en schoenen te kopen, of om gewoon lekker te kijken of deze keizerstad cultureel te ontdekken; je zult je absoluut vermaken.

Wat je stijl of je budget ook is: in Aken kun je gerust een hele dag shoppen. Zoals het een middelgrote stad betaamt, zijn alle populaire ketens aanwezig. Dat is fijn, maar dat is niet per definitie wat Aken bijzonder maakt.
Op een steenworp afstand van de internationale ketens, vind je namelijk talloze bijzondere, kleine boetiekjes. Van alternatieve kleding tot de hipste merken en haute couture: je zult je ogen uitkijken.

Winkelen rond de markt van Aken kan twee kanten uitgaan. Aan de ene kant lachen de grote kleding- en schoenenzaken – die karakteristiek in elke grootstad een onderkomen hebben – je toe. Hiervoor moet je op de Großkölnstrasse zijn.
Aan de andere kant zie je de gevels van individuele boetiekjes glinsteren. Shoppen in Aken is niet compleet zonder een bezoek aan Pfeifen-Schneiderwind. Zodra je gewend bent aan die prachtige Duitse naam, kun je het groot assortiment aan tabak- en sigaretsoorten naderbij bekijken. Maar ook aan juweliers en sieraden kom je op de markt niet tekort.

De Dom is altijd een bezoekje waard, maak er eventjes tijd voor zou ik zo zeggen alvorens de kleine boetiekjes je aandacht trekken. Heren gaan de deuren binnen van de modezaak Carl Kaufmann. De jeugdige generatie moet verderlopen naar de Kleinmarschierstrasse en de Münsterplatz. Blijf daar ook even hangen voor sprookjes in eenentwintigste-eeuwse peperkoekenhuisjes. Hier vind je de meest geliefde bakkerij van Aken – Nobis.   Sla ook printenbakkerij Klein niet over.

En een wandeling naar de Elisenbrunnen kan uitdraaien tekort aan tijd. Wil je shoppen op de belangrijkste winkelstraat van Aken? Maak dan een wandeling van de Elisenbrunnen tot aan de St. Adalbertkerk. Het aanbod van de Adalbertstrasse aan bekende kledingzaken, parfumeries, schoenenzaken en warenhuizen, zoals Galeria Kaufhof, brengt het hoofd van elke shopper op hol. Op zoek naar speelgoed of boeken, wandel dan even naar de Buchkremerstrasse. Deze straat verenigt de grootste speelgoedzaak en de meest sympathieke boekenzaak van Duitsland.
Vijf etages aan literatuur – niet slecht, toch?

Aken is een heerlijke stad voor een dagtripje en heeft voor ieder wat wils.
Klein nadeel, een dagje zal waarschijnlijk te kort zijn.  We komen zeker nog eens terug!

Reisinformatie

€ 17.00

Boeking aanvragen

Vul onderstaand formulier in indien u deze reis wenst te boeken. 

Let op: boeking is pas definitief na bevestiging door Violettacars en betaling van het reisgeld.

Boeking

Voer een nummer in van 0 tot 20.
Voer een nummer in van 0 tot 20.
Indien er meerdere opstapplaatsen vermeld worden in de reisinfo, geef hier op welke opstapplaats je wenst te gebruiken.